Předsednictvo Bezpečnostní rady státu se sejde kvůli výbuchům munice

06.12.2014 6:05

Na Zlínsku se dnes sejde předsednictvo Bezpečnostní rady státu. Projedná situaci po dalším výbuchu v muničním areálu ve Vrběticích, kvůli kterému museli dvakrát po sobě opustit domovy lidé z okolních dvou obcí. Na Zlínsko dorazí premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), předsednictvo dále tvoří ministři financí, vnitra, zahraničních věcí a obrany. Bezpečnostní rada měla původně zasedat ve Vlachovicích, ty budou ale dnes ráno také evakuovány.

Předsednictvo Bezpečnostní rady státu se sejde kvůli výbuchům munice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka a Andrejem Babišem

„Já bych rád slyšel přímo od zástupců Integrovaného záchranného systému, od zástupců Policie České republiky, jaká je tam nyní aktuální situace, jaká je prognóza jejího dalšího řešení, jaká budou doporučeni policejních expertů a policejních pyrotechniků, pokud jde o ten nejlepší možný další postup, protože cílem by mělo být maximálně ochránit životy a majetek občanů v okolních obcích a současně maximálně ochránit i životy policistů, hasičů a vojáků, kteří zasahují přímo na místě," uvedl Sobotka.

Členové vlády se sejdou i se starosty okolních obcí.

Ve Vrběticích vybuchl první muniční sklad 16. října. Zemřeli při tom dva zaměstnanci firmy Imex Group, která měla sklad pronajatý. Také sklad, který explodoval ve středu, si pronajímala tato společnost. Policie obě události vyšetřuje jako úmyslné obecné ohrožení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …