Předvolební kampaň v pracovní době? Kandidátka Pirátů do Senátu udala sama sebe na Facebooku

16.09.2018 9:06

Eva Tylová kandiduje v Praze 12 za Pirátskou stranu do Senátu. A za své zvolení rovněž horlivě agituje přímo v terénu. Jenže Tylová současně pracuje jako vedoucí odboru kanceláře starosty Prahy 4 Petra Štěpánka ze Strany zelených. Tylová na sebe koncem srpna prozradila, že každý pracovní den agituje v terénu mezi 7:15 a 8:15 u stánku. ParlamentníListy.cz zjišťovaly, jak to jde dohromady s její pracovní dobou coby úřednice.

Předvolební kampaň v pracovní době? Kandidátka Pirátů do Senátu udala sama sebe na Facebooku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening Pirátů proti cenzuře a za svobodný internet na Palackého náměstí

„Každý pracovní den, pokud neprší, jsem mezi 7:15 a 8:15 u stánku na některé ze zastávek MHD. Mám tam noviny, pohlednice, nebo můžete podepsat petici na záchranu louky Na Hupech nebo proti zrušení proslunění. Odpoledne, pokud nemám nějakou akci, tak jsem u stánku mezi 17:00 a 19:00. Ráda zodpovím vaše dotazy,“ napsala koncem srpna kandidátka Pirátské strany do Senátu v Praze 12 Eva Tylová na Facebooku.

Nebylo by to nic proti ničemu, kdyby ovšem Tylová nepracovala na radnici Prahy 4 jako vedoucí odboru kanceláře starosty za Stranu zelených Petra Štěpánka. Problémem by mohlo být, že úřední hodiny úřadu, kde pracuje, jsou pondělí a středa mezi osmou a osmnáctou hodinou. Mohla tedy Tylová agitovat za své zvolení do Senátu ve své pracovní době?

Podle toho, co ParlamentníListy.cz zjistily, Tylová tvrdí, že volební agitaci prováděla v době, kdy čerpala dovolenou.  

Kromě toho, že se chce Tylová (dříve Strana zelených) dostat za Piráty do Senátu a vede kancelář starosty v Praze 4, je i zastupitelkou v Praze 12 a koordinátorkou platformy „Proti hazardu“ na Praze 12. Do zastupitelstva této městské části kandiduje i v letošních podzimních volbách.   

Dobře placené místo (podle našich informací plat vedoucí odboru kanceláře starosty začíná na nějakých 50 tisících korun hrubého měsíčně) u „zeleného“ radního Prahy 4 Štěpánka však svědčí o tom, že své kontakty na Zelené Tylová nepřetrhala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…