Přejí Okamurovi smrt, kulku do hlavy. Dva dny anonymního hnusu za slova o gayích. A stále se valí víc

01.05.2021 20:59 | Ze sítí

Slova, která v debatě o uzákonění manželství stejnopohlavních párů pronesl předseda hnutí SPD Tomio Okamura, vyvolala na sociálních sítích bouři. Poté, co ve Sněmovně prohlásil, že kdyby ho jako dítě chtěl adoptovat homosexuální pár, raději by skočil z okna, čelí nenávistným komentářům a výhrůžkám smrtí. Situace trvá už dva dny a stále pokračuje. O některé vzkazy se Okamura podělil na svém facebooku.

Přejí Okamurovi smrt, kulku do hlavy. Dva dny anonymního hnusu za slova o gayích. A stále se valí víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Okamura nechápe, že je mu vyhrožováno jen proto, že klasickou rodinu podle něj tvoří žena a muž. „Výhrůžky smrtí – jen z důvodu, že jsem na základě své osobní zkušenosti, kdy jsem v dětství vyrůstal v dětském domově, řekl v souvislosti s navrhovanými adopcemi dětí z dětských domovů homosexuálními páry, že já, coby takové dítě, jsem vždy toužil mít maminku a tatínka, a použil při tom vůči sobě expresivnější vyjádření,“ píše odpůrce sňatků.

„Nyní mi již dva dny chodí od homosexualistických aktivistů výhrůžky násilím, a dokonce i smrtí,“ pokračoval Okamura a připojil příspěvky uživatelů, kteří píší o zastřelení či odpálení.

Anketa

Z jaké tajné služby máte největší respekt?

1%
3%
21%
3%
72%
hlasovalo: 8650 lidí
„Alespoň opět všichni vidíme, co se ve skutečnosti skrývá za vzletnými slovy o toleranci, pravdě a lásce, nejen u těchto, ale i dalších aktivistů,“ dodává s tím, že takového vyhrožování a zastrašování se rozhodně nezalekne. „Nadále budu svobodně a demokraticky říkat své názory,“ vzkazuje svým odpůrcům. A nezapomněl poděkovat tisícům lidí za vyjádřenou podporu.

Zopakoval svá slova, že nemá nic proti homosexuálům. „I můj mladší bratr je gay a je to skvělý člověk,“ podotkl. Také nemá nic proti registrovanému partnerství. „I tento týden ve Sněmovně jsem navrhoval, že v rámci novely zákona o registrovaném partnerství práva homosexuálních párů můžeme rozšířit o ty návrhy, které jsou rozumným řešením jejich problémů a potřeb,“ připomněl.

Vlna, která se proti němu ze strany homosexuálů nyní vzedmula, mu však začíná připomínat hnutí Black Lives Matter či rasismus z fotbalového prostředí.

„Tato neskutečná agrese, vyhrožování násilím a záměrné překrucování mých slov za účelem cílené dehonestace mě nutí přemýšlet o tom, kam až to může dojít, když začne mít menšina pocit, že může začít diktovat většině, což ostatně aktuálně vidíme i u Black Lives Matter a nedávné kauzy zápasu fotbalové Slavie se skotským Glasgow Rangers,“ dodal znepokojeně.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„A jsem zvědavý, jestli se homosexualistické organizace veřejně distancují od těchto odporných výhrůžek násilím,“ dodal závěrem s tím, že pakliže by pokračovalo jejich mlčení, znamenalo by to souhlas.

Dva protichůdné návrhy, které mají buď uzákonit sňatky homosexuálů, nebo naopak povýšit manželství muže a ženy, zamířily ve čtvrtek do druhého čtení v Poslanecké sněmovně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…