Přeletem gripenů začal pohřeb vojáka,který padl v Afghánistánu

14.08.2018 12:37

Přeletem letounů Gripen nad chomutovským náměstím 1. máje začal dnes v poledne v Chomutově pohřeb Martina Marcina, prvního z trojice českých vojáků, kteří se 5. srpna stali obětí útoku sebevražedného atentátníka u afghánského Bagrámu, připomíná ČTK.

Přeletem gripenů začal pohřeb vojáka,který padl v Afghánistánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soumrak, ilustrační foto

Před kostelem sv. Ignáce z Loyoly na náměstí 1. máje se shromáždilo asi 300 lidí, mnozí přinesli květiny nebo zapálili svíčky na pietním místě před kostelem. Mezi hosty smutečního obřadu je i náčelník generálního štábu Aleš Opata.

Marcin i druzí dva padlí vojci budou pochováni s vojenskými poctami.

Afghánský útočník se v blízkosti tří českých vojáků odpálil, když byli na pěší hlídce nedaleko Bagrámu. Všichni tři sloužili u mechanizovaného praporu v Táboře. Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) je minulý týden povýšil in memoriam do hodností štábních praporčíků.

Pohřeb Kamila Beneše se bude konat ve čtvrtek v Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku, kde Beneš bydlel. Pohřeb třetího padlého, Patrika Štěpánka, se uskuteční v pátek ve 13:00 v Plzni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…