Premiér Fiala se seznámil s výstavbou závodu na výrobu škodovek ve Vietnamu

23.04.2023 7:20 | On-line

Český premiér Petr Fiala si o víkendu ve vietnamské provincii Quang Ninh prohlédl vznikající výrobní závod Škody Auto a místní firmy Thanh Cong Motor. V nově budovaném závodě by se měly od příštího roku montovat modely Kushaq a Slavia. Kompletní sada dílů potřebných pro sestavení zmíněných modelů se bude dodávat z výrobního závodu značky Škoda v Indii.

Premiér Fiala se seznámil s výstavbou závodu na výrobu škodovek ve Vietnamu
Foto: Facebook
Popisek: Premiér Petr Fiala

„V řadě zemí je Škoda vlastně to hlavní, s čím si lidé Českou republiku spojují, takže je takovým neformálním ambasadorem našeho průmyslu a naší země ve světě," uvedl český premiér. "Je proto skvělé, že posiluje svoji přítomnost v Asii a vstupuje na tento vysoce dynamický a mimořádně perspektivní trh," dodal.

Již v letošním roce začne Škoda Auto dovážet do Vietnamu evropské modely. Česká automobilka bude nejprve dodávat modely Kodiaq a Karoq (letos) a následně nabídku doplní Superb a Octavia (v roce 2024). V budoucnosti portfolio rozšíří také plně elektrický vůz Enyaq iV, uvedla firma v tiskové zprávě. Všechny vozy z evropských výrobních závodů budou dováženy kompletně smontované.

"Škoda Auto bude v tomto roce vstupovat na vietnamský trh, první dealery budeme otevírat v červenci, v tom měsíci také začneme s prodejem prvních vozů. Napřed to bude dovoz vozů Kodiaq a Karoq z České republiky a na konci příštího roku začneme výrobu indických modelů Slavia a Kushaq," řekl českým novinářům na místě vznikajícího závodu Martin Jahn, člen představenstva společnosti Škoda Auto pro prodej a marketing.

"První dealeři budou v Hanoji, Da Nangu a Ho Či Minově Městě, průběžně budeme otevírat další dealery a budeme jich mít v dalších letech až 30. Počet vozů, které bychom tady ve Vietnamu chtěli prodávat, by se měl dostat až na přibližně 40.000 ročně,“ dodal Jahn.

"Vozy, které budeme vozit z Indie, budou určitým způsobem, například výškou podvozku, uzpůsobeny pro vietnamský trh. Dále budeme ty vozy také upravovat podle vietnamských zákazníků, aby se jim co nejvíce líbily," dodal. V montážním závodě ve Vietnamu bude zaměstnáno více než 700 lidí.

Automobilka Škoda uvedla, že výstavba výrobního závodu, do kterého investuje a vlastní jej společnost Thanh Cong Motor ve vietnamské provincii Quang Ninh, je pro ni významný krok v její strategii zaměřené na hledání nových zahraničních trhů.

Škoda Auto převzala strategické řízení velkoobjemových značek koncernu Volkswagen ve Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) a Vietnam v tomto směru hraje podle firmy důležitou roli jako strategická brána.

Sdružení národů jihovýchodní Asie je v současnosti nejrychleji rostoucí oblastí na světě a některé místní ekonomiky dosahují nárůstu až osm procent ročně. Tomu odpovídá i předpokládaný objem prodeje nových automobilů, který by měl v roce 2030 dosáhnout více než 4,5 milionu vozů, napsala v tiskové zprávě firma Škoda Auto.

Vietnamským zákazníkům jsou již také k dispozici webové stránky Škody, které jsou přizpůsobené jejich potřebám a místnímu trhu. Informují například o chystaných novinkách, produktech nebo plánovaných akcích pro zákazníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fijala, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePutin z Putimi , 23.04.2023 13:54:05
Za chvíli blbovi nezbyde nic jiného než navštěvovat montovny v cizině, protože s tím jak to tady vede, ani ty montovny tu nezůstanou.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…