Premiér dostane očkování proti koroně. Jako jeden z prvních, ještě letos

21.12.2020 22:14

Česko se chystá na plošné očkování proti koronaviru a premiér Andrej Babiš (ANO) chce jít všem spoluobčanům za příklad, bude jeden z prvních, který se nechá očkovat proti nemoci covid-19.

Premiér dostane očkování proti koroně. Jako jeden z prvních, ještě letos
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

„Nechám se očkovat 27. prosince,“ oznámil v televizi Nova premiér Andrej Babiš, který v neděli sdělil, že na místo koordinátora celé akce vybral sám sebe. 

Dříve ministerský předseda zvažoval, zda očkování vůbec podstoupí. „Já nemám už padesát let slezinu, takže mám jinou imunitu. Musí o tom rozhodnout lékař,“ uvedl premiér v listopadu.

Podobně s očkováním váhal i prezident Miloš Zeman, který jej nakonec podstoupí. „Počkám si, až projde první vlna, to jsou zdravotníci, druhá vlna, to jsou pracovníci integrovaného záchranného systému. A já se pak zařadím mezi všechny ostatní občany,“ řekl Zeman v neděli v pořadu Partie televize Prima.

První dávky vakcíny od firmy Pfizer mají do Česka dorazit v sobotu 26. prosince. Druhý den, tedy v neděli 27. prosince, chce vláda začít očkovat občany včetně premiéra.

Celkem má Česko objednány čtyři miliony dávek vakcíny pro dva miliony osob. Prvními prosincovými dávkami se budou očkovat zdravotníci ve vybraných nemocnicích. V lednu pak přibudou hospitalizovaní senioři a lidé v domovech sociální péče. Veřejnost z řad seniorů a mladších vážně nemocných se bude moci proti covidu-19 očkovat nejdříve v únoru.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…