Premiér kritizoval Virus nespolehlivosti v ODS. Je prý jako Věci veřejné

09.09.2012 13:23

Premiér Petr Nečas mluvil v Otázkách Václava Moravce o virusu nespolehlivosti, který se rozmohl v ODS se skupinou rebelujících poslanců. Podle něj by voliči této skupině neodpustili, kdyby kvůli nim padla vláda.

Premiér kritizoval Virus nespolehlivosti v ODS. Je prý jako Věci veřejné
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Nečas v Otázkách Václava Moravce

Tvrzení, že voliči budou kvůli ústupku koaličním partnerům při přijetí reformního daňového balíčku opouštět ODS, jsou podle premiéra nesmyslná. „Lidé vědí, že koaliční kompromis je nezbytný a pochopí, že ODS občas musí programově ustoupit,“ myslí si premiér. Jiná situace by však nastala, kdyby kvůli koaličním rozporům, které by toto trucování působilo, padla vláda a k moci se dostala levice. To by podle něj lidé skupině rebelů v ODS neodpustili.

Připomněl rovněž, že ODS vždycky dodržovala dohody a zakládala si na tom. On sám to vnímal jako základ politické věrohodnosti ODS. Nyní však tato zásada podle Nečase přestává platit a jemu se to velmi nelíbí. „Nejsme žádné Věci veřejné, aby se něco dohodlo a my pak řekli, že naši poslanci s tím nesouhlasí a bude to jinak,“ vzpomněl notorické potížisty vládní koalice, jejichž obojakost vedla k rozštěpení strany a vzniku platformy LIDEM, která nyní drží vládní koalici těsně nad sněmovní většinou.

{relatedarticles title="Psali jsme:" articles="245729,245715,245707}

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…