Premiér navštíví dalšího ministra, dnes jde za Dienstbierem

17.07.2014 7:10

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se vypraví na návštěvu k dalšímu členovi své vlády. Dnes se chystá zhodnotit zhruba půlroční činnost ministra pro lidská práva a legislativu Jiřího Dienstbiera (ČSSD). Jednat s ním chce hlavně o služebním zákonu, boji s korupcí a opatřeních proti sociálnímu vyloučení.

Premiér navštíví dalšího ministra, dnes jde za Dienstbierem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka s Jiřím Dienstbierem

 Sobotka zatím zavítal na ministerstva kultury, dopravy, školství a průmyslu. Do konce prázdnin by prý chtěl navštívit všechny resorty a zjistit, jak se jim daří plnit úkoly z koaliční smlouvy a vládního programu.

Dienstbier měl na starosti přípravu služební zákona, který je nyní ve Sněmovně. Podle vlády norma odpolitizuje a zkvalitní státní správu, podle pravicové opozice si díky ní nynější koalice naopak v úřadech "zabetonuje" své lidi. Opoziční TOP 09 a Starostové a ODS hrozí obstrukcemi.

V srpnu by měly být na stole návrhy ústavního zákona o celostátním referendu

Podle legislativního plánu vlády měl Dienstbier do dubna předložit také návrh novely o Nejvyšším kontrolním úřadu. Do července měl ministr přichystat novelu, která by rozšířila pravomoci ombudsmana. V srpnu by pak měly být na stole návrhy ústavního zákona o celostátním referendu a také Ústavy a novel, které upraví pravomoci prezidenta.

Dienstbier před svým nástupem do vlády chtěl nejvíc času věnovat řešení problému sociálního vyloučení. Přispět chtěl i k přijetí zákona o sociálním bydlení. Prosazovat chtěl také opatření na podporu rovných šancí pro muže a ženy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…