Premiér označil Lessyho výroky o vydírání za nepřijatelné

14.08.2012 7:00

Šéf kabinetu Petr Nečas (ODS) označil chování policejního prezidenta Petra Lessyho za nepřijatelné. Důvodem je jeho rozhovor pro páteční Právo, ve kterém se zmiňuje o údajném vydírání ministrem vnitra Janem Kubicem.

Premiér označil Lessyho výroky o vydírání za nepřijatelné
Foto: rep
Popisek: Ministr Jan Kubice a policejní prezident Petr Lessy

„Výroky policejního prezidenta na adresu ministra vnitra považuji za mimořádně nešťastné. Slova o vydírání a útisku z jeho strany jsou naprosto nepřiměřená a nepřijatelná, zvláště pokud jsou takto ventilována veřejně a zároveň nejsou podložena pádnými důkazy,“ zmínil v pondělí pro Právo Nečas a dodal: „Pan policejní prezident se v médiích opakovaně vyjadřuje krajně nevhodným způsobem.“

Policejní šéf totiž v pátečním vydání Práva ministra vnitra Jana Kubiceho obvinil z vydírání. Údajně ho dokonce nutí rezignovat. „Jsou to taková podsekávání nohou policejního prezidenta,“ zmínil se pro noviny Lessy. Podle něj jde o útisk, jenž hraničí s trestným činem.

Šéf resortu vnitra požádal Generální inspekci bezpečnostních složek, aby celou věc prověřila. Může totiž jít o pomluvu. Sám Lessy reagoval, že jeho slova byla vytržena z kontextu. Právo ovšem zveřejnilo část nahrávky, která jakoukoli manipulaci vyvrací.

Negativní reakce premiéra nezažívá šéf policie poprvé. Už před měsícem ho Nečas nazval politickým aktivistou kvůli toho, že všem policistům rozeslal otevřený dopis, ve kterém varoval před politickými vlivy na vyšetřování kolem kauzy CASA.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…