Premiér stráví dovolenou v tuzemsku. S rodinou se vydá na jih Čech a Moravy

03.07.2014 14:17

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) stráví dvoutýdenní vládní dovolenou, která začne 11. srpna, s rodinou na jihu Čech a Moravy. Řekl to dnes v rozhovoru s ČTK. Protože neopustí republiku, nebude muset jeho pravomoci přebírat některý z vicepremiérů. Platí totiž, že o vládních prázdninách premiér nebo někdo z jeho zástupců "drží pohotovost".

Premiér stráví dovolenou v tuzemsku. S rodinou se vydá na jih Čech a Moravy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka na kampani ve Zlínském kraji

"Budeme jezdit po výletech, budeme chodit do lesa, navštěvovat hrady a zámky, prostě taková typická vnitrozemská dovolená rodiny se dvěma malými dětmi," uvedl Sobotka. 

V minulých letech se vždy premiér a jeho zástupci dohodli, kdo bude v době vládních prázdnin "ve službě". Například v roce 2012 to byl tehdejší premiér Petr Nečas (ODS), o rok dříve vicepremiér a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09). Letos to bude Sobotka. "Vzhledem k tomu, že se nechystám mimo ČR, asi nebude problém, abych byl v dosahu," řekl. 

Sobotka doufá, že do vládních prázdnin skončí mimořádná schůze Sněmovny, která má jednat o zásadních vládních normách. Poslanci by se měli sejít 15. července. Očekává se, že schůze bude trvat dva týdny, kvůli obstrukcím opozice se ale může protáhnout. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…