Premiéra Sobotku čeká setkání s čínskými podnikateli a vicepremiérkou

19.06.2016 6:21

Setkání s čínskými podnikateli a jednání s místopředsedkyní čínské Státní rady Liou Jen-tung čeká dnes předsedu vlády Bohuslava Sobotku. Premiér pokračuje v pracovní cestě po Číně, jejímž hlavním cílem je podpořit obchodní vztahy mezi oběma zeměmi.

Premiéra Sobotku čeká setkání s čínskými podnikateli a vicepremiérkou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Během dopoledne budou podepsána další z řady memorand o spolupráci mezi českou a čínskou stranou. Nejvýznamnější s nich je uzavření dohody mezi Asociací krajů ČR, kterou v premiérově delegaci zastupuje její šéf Michal Hašek (ČSSD), a provincií Če-ťiang. Ta patří k nejlépe prosperujícím oblastem Číny. Své podnikání tak rozvíjí řada českých firem v čele s automobilkou Škoda Auto. Mezi tahouny českého exportu patří také výrobce sportovního oblečení Alpine Pro, sklářské podniky Preciosa a Lasvit nebo výrobce hudebních nástrojů Petrof.

V podvečer Sobotku čeká schůzka s vicepremiérkou Liou, která zodpovídá za resorty zdravotnictví, kultury, školství a cestovního ruchu. Jednání s druhou z celkem čtyř vicepremiérů Státní rady je třetím setkáním českého premiéra s nejvýše postavenými politiky Číny. V pátek se premiér setkal s místopředsedou Ma Kchajem a s premiérem Číny Li Kche-čchiangem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…