Premiérův Impuls přispěchal na pomoc. Systém očkování je podle úředníka Dzurilly oukej

15.01.2021 13:31

Ačkoli se ze všech stran ozývají pochybnosti a nářky nad nefunkčností systému očkování, vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla žádné výraznější pochybnosti nepřipustil. Řekl to rádiu Impuls, jehož vlastníkem je společnost LONDA pardubického jednatele Štěpána Košíka. Společníkem je Agrofert.

Premiérův Impuls přispěchal na pomoc. Systém očkování je podle úředníka Dzurilly oukej
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Za systém online registrace očkování je zodpovědný Babišem prosazovaný Vladimír Dzurilla

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí
Dzurilla pouze připustil špatnou komunikaci s operátory. Asociace provozovatelů mobilních sítích tvrdí, že se operátoři o SMS zprávě k očkování proti covidu dozvěděli až po spuštění samotného systému. Registrace seniorů nad 80 let se ráno potýkaly hned s několika problémy. Jedním z nich bylo například dlouhé čekání na ověřovací zprávu s PIN kódem.

Dzurilla v rozhovoru pro Impuls viníka nenašel. „S operátory jsme se několikrát sešli ohledně linky 1221.Tu jsme řešili velmi detailně. Přiznám se, že nevím, jestli se na těchto jednáních zmiňovaly i SMS zprávy. Na druhou stranu byly informace o tom, že se bude posílat PIN," uvedl s tím, že je rád, že se problém podařilo rychle vyřešit.

„Systém vypadl na pět minut, ale zkrátka to funguje. Můžete se zbláznit,“ omlouval premiér před novináři výpadky rezervačního systému na brífinku po jednání se starostou Prahy 1. „Média hned říkají, že něco kolabuje. Tak já chci říct, že dnešní den je pro operátory stejný provoz jako na silvestra. Je tam čtyřicet tisíc SMS zpráv, které odcházejí, a bylo by dobré, kdybychom to vnímali objektivně,“ zdůraznil.

...a internet se baví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…