Přepadli školačku a pak žádali o azyl. Šokující policejní zprávy o kriminalitě uprchlíků v Calais

11.12.2015 9:39

Britský deník The Express referuje o kriminálních činech, kterých se dopouštějí uprchlíci přebývající v nechvalně proslulém uprchlickém táboře zvaném „Džungle“ v přístavu Calais. Za bílého dne prý přepadávají dospívající dívky a terorizují obyvatele města.

Přepadli školačku a pak žádali o azyl. Šokující policejní zprávy o kriminalitě uprchlíků v Calais
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ve vnitřní Paříži žije přes dva miliony lidí. Jde o multikulturní společnost

Redaktoři britského deníku mohli nahlédnout do zpráv francouzské policie, kde jsou tyto případy zmiňovány. Při jednom takovém incidentu byli násilníci dopadeni otcem napadené dívky přímo na ulici a odevzdáni spravedlnosti. Pachatelé se však rozhodli podat žádost o azyl, aby se vyhnuli spravedlnosti. Šokující policejní zprávy dle The Express vyvolávají vážné obavy ze stále rostoucího počtu přicházejících migrantů, z nichž se mnozí dopouštějí kriminálního jednání. Místní obyvatelé říkají, že v ulicích města se každý den pohybuje mnoho migrantů, kteří se v angličtině dožadují od kolemjdoucích jídla nebo peněz. Výše zmíněná policejní zpráva však ukazuje, že mnozí z migrantů místní obyvatele přímo přepadají a okrádají.

Zděšení vzbudil případ čtrnáctileté školačky a jejího otce. Dívka popsala, jak byla oslovena dvěma migranty mužského pohlaví, když šla v pondělí domů ze školy. Domů se vydala v 17:30 odpoledne a psala právě svému příteli, když ji zastavili dva muži. Jeden z nich měl na sobě baseballovou čepici a anglicky po ní požadoval peníze. „Sdělila jsem mu, že u sebe hotovost nemám. On na mě začal křičet a stále se dožadoval peněz. Zrychlila jsem v chůzi, ale jeden z nich mě pořád pronásledoval. Poté mě popadl za rameno a chtěl vedle peněz i můj mobilní telefon. Řekla jsem mu, ať mě nechá. Pustil mě, ale stále opakoval to samé a začal mi vyhrožovat, že mě praští,“ uvedla vyděšená dívka.

Poté začala křičet a podařilo se jí před migranty utéci. Po návratu domů vše vypověděla svému otci a oba násilníky mu popsala. „Ukázala jsem mu také, kde by je mohl najít. Měli kolo a tašku s nápisem Lidl nebo Aldi,“ uvedla dívka. Další část příběhu už zveřejnil samotný rozzlobený otec, který se vydal oba pachatele hledat. Skutečně se mu to podařilo a oba muže zajistil. „Oba dobře věděli, čeho se dopustili. Neustále opakovali, že se omlouvají. Není ale přece možné, aby tímto způsobem obtěžovali děti jdoucí ze školy domů,“ argumentoval otec dívky s dodatkem, že se pak oba rozhodli podat žádost o azyl.

Výpovědi otce a jeho dcery byly zveřejněny na facebookové stránce „Rozzlobení občané Calais“, jejímž cílem je informovat, jak se ve městě po přívalu migrační vlny vše změnilo k horšímu. Provozovatelé této stránky uvádějí, že informace mají přímo z první ruky. Jak britský deník uvádí, francouzská policie podnikla na uprchlický tábor „Džungle“ několik zátahů, v rámci kterých hledala „obyčejné“ zločince, ale přímo také džihádisty napojené na Islámský stát, jejichž cílem je dostat se do Velké Británie. V okolí tábora probíhají každodenní střety s policií a mnozí z migrantů se za každou cenu chtějí dostat do projíždějících nákladních automobilů a kamionů směřujících přes kanál La Manche. „Velká Británie investovala do dalšího oplocení sedm milionů liber, ale podle mnohých bylo stále učiněno příliš málo na to, aby byl zjednán pořádek,“ uzavírá The Express.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…