Přestřelka je tu! Klaus označil Zdechovského dezinformátorem. Ten se po něm ohnal Havlem

04.06.2022 19:55 | Ze sítí

Europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) označil exprezident Václav Klaus za dezinformátora. Zdechovský nyní zareagoval na sociální síti Twitter. „Díky Václave, od Tebe to fakt sedí,“ napsal mimo jiné.

Přestřelka je tu! Klaus označil Zdechovského dezinformátorem. Ten se po něm ohnal Havlem
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

„Václav Klaus bagatelizuje boj s dezinformacemi. Exprezident je dlouhodobě vnímán jako dezinformátor, napojený se svým okolím na Rusko. Pokud mě označuje za dezinformátora, tak je to pro mě jako vyznamenání z rukou Václava Havla. Jsem rád, že vláda chce bojovat s dezinformacemi!“ poznamenal europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

„Osobní přítel Vladimíra Putina prezident Václav Klaus starší hodnotí, kdo je desinformátor. Díky Václave, od Tebe to fakt sedí,“ dodal společně s emotikonem srdíčka Zdechovský v dalším statusu.

Zdechovský tak reagoval na slova bývalého prezidenta Václava Klause, jenž jej v rozhovoru pro XTV.cz označil za dezinformátora. „Dezinformace je nesmyslné, prázdné, bezobsažné slovo… V drtivé většině případů je ‚dezinformací‘ ve skutečnosti opačný názor,“ řekl doslova v rozhovoru pro XTV.cz bývalý prezident Václav Klaus. V rámci tohoto slova by se tak při použití této terminologie prý dal za „dezinformátora“ označit například lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský.

„On je v mé terminologii šiřitelem dezinformací, protože je šiřitelem opačných názorů, než mám já. Čili je v mých očích – při použití širokého chápání tohoto slova – dezinformátor,“ řekl Klaus.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Kromě boje s „dezinformacemi “se Klaus vyjádřil také k záměru vzít Ukrajinu do EU. Ve vzduchu je prý nyní cítit i jiná varianta – a to ta, že si Ukrajinu „z historické lásky k ní vezme pod svá křídla Polsko“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…