Preventivní program "Zebra se za Tebe nerozhlédne" podpořil také ministr Hamáček

01.09.2020 20:11

„Zebra se za tebe nerozhlédne“ je projekt zaměřený na chodce a další účastníky silničního provozu. Policejním prezidiem České republiky je realizován již od roku 2007, a to vždy dvakrát ročně v délce jednoho týdne. Na začátku školního roku a v jeho druhé polovině.

Preventivní program "Zebra se za Tebe nerozhlédne" podpořil také ministr Hamáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD zahájila kampaň před podzimními krajskými a senátními volbami.V krizi vás ochráníme- slogan, který představil předseda ČSSD Jan Hamáček

Policisté dohlíželi zejména na rizikové přechody u základních škol a školákům připomínají pravidla bezpečného přecházení silnic a zároveň dětem rozdávali drobné dárky. A v dnešní první školní den je přišel podpořit také ministr vnitra Jan Hamáček, který při té příležitosti navštívil Kladno. 
 
„Bezpečnost na prvním místě. Dnes je první školní den, tak jsem se vydal společně s policisty a jejich programem „Zebra se za tebe nerozhlédne!“ před školu. Do akce, která pomáhá chodcům lépe se orientovat v pravidlech silničního provozu, je zapojeno více než 1200 policistů po celé zemi,“ napsal předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček na svůj facebook.
 

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí
 
Cílem preventivního projektu je preventivně působit na chodce a další účastníky silničního provozu, zejména pak osvojovat dodržování pravidel bezpečného přecházení vozovky, odbourávat mýty o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce.
 
Koncem minulého týdne také probíhala bezpečnostní akce v souvislosti s koncem letních prázdnin, kdy téměř 2800 policistů kontrolovalo dodržování předpisů. Policisté zkontrolovali přes 28000 vozidel a zjistili 4676 dopravních přestupků. Mezi nejčastější prohřešky patřilo to, že řidiči nedodržovali stanovené rychlostní limity. V průběhu akce tento přestupek policisté řešili 1574 krát. Během jízdy nebyli připoutání řidiči ve 497 případech a ve 453 neměli v pořádku technický stav vozidla. Zákaz alkoholu nerespektovalo přes 150 řidičů.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…