Prezident Zeman bude jednat s experty na obranu. Dorazí i Stropnický

19.03.2016 6:01 | Zprávy

Na zámku v Lánech bude dnes jednat za účasti ministra obrany Martina Stropnického (ANO) expertní tým prezidenta Miloše Zemana. Tématem zasedání budou záležitosti týkající se ministerstva obrany, sdělil ČTK hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident Zeman bude jednat s experty na obranu. Dorazí i Stropnický
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Je možné předpokládat, že jedním z témat bude plán zahraničních misí, na které budou vojáci v příštích dvou letech vysláni. Probírat se také nepochybně bude rozpočet ministerstva obrany, který se po letech šetření začal pozvolna zvyšovat. Podle řady expertů ale jeho růst stále není vzhledem k bezpečnostním rizikům dostatečný.

Oba politici by se také mohli bavit o velkých zakázkách, které chce ministerstvo v blízké budoucnosti vypsat, třeba na nákup víceúčelových vrtulníků, obrněných vozů pěchoty nebo nových děl. Projednat by mohli také otázku fungování tajných služeb a Vojenského zpravodajství.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…