Prezident Zeman bude jednat s experty na obranu. Dorazí i Stropnický

19.03.2016 6:01

Na zámku v Lánech bude dnes jednat za účasti ministra obrany Martina Stropnického (ANO) expertní tým prezidenta Miloše Zemana. Tématem zasedání budou záležitosti týkající se ministerstva obrany, sdělil ČTK hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident Zeman bude jednat s experty na obranu. Dorazí i Stropnický
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Je možné předpokládat, že jedním z témat bude plán zahraničních misí, na které budou vojáci v příštích dvou letech vysláni. Probírat se také nepochybně bude rozpočet ministerstva obrany, který se po letech šetření začal pozvolna zvyšovat. Podle řady expertů ale jeho růst stále není vzhledem k bezpečnostním rizikům dostatečný.

Oba politici by se také mohli bavit o velkých zakázkách, které chce ministerstvo v blízké budoucnosti vypsat, třeba na nákup víceúčelových vrtulníků, obrněných vozů pěchoty nebo nových děl. Projednat by mohli také otázku fungování tajných služeb a Vojenského zpravodajství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…