Prezident Zeman končí státní návštěvu Srbska

12.09.2019 7:24

Miloš Zeman dnes v Bělehradě ukončí třídenní státní návštěvu Srbska. Posledním bodem programu bude setkání s předsedkyní srbského parlamentu Majou Gojkovičovou. Ještě předtím se prezident sejde s českými novináři, před kterými svou cestu do Srbska zhodnotí, uvedla ČTK.

Prezident Zeman končí státní návštěvu Srbska
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman se svým srbským protějškem Aleksandarem Vučićem

Zeman do Bělehradu přiletěl v úterý odpoledne, kdy se srbským prezidentem Aleksandarem Vučićem položil květy u památníku obráncům Bělehradu z doby první světové války. Hlavní politické schůzky na českého prezidenta čekaly ve středu, kdy jednal s Vučićem a premiérkou Annou Brnabičovou a kdy se také setkal s českými a srbskými podnikateli.

Největší zájem médií vzbudily Zemanovy výroky týkající se Kosova. Hned po příletu český prezident řekl Vučićovi, že má rád Srby a Srbsko, ale nemá rád Kosovo. Ve středu pak slíbil, že s českými ústavními představiteli projedná, zda by Česko mohlo přestat uznávat Kosovo jako samostatný stát. Zároveň o Kosovu řekl, že stát, v jehož čele jsou váleční zločinci, nepatří do společenství demokratických zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…