Prezident Zeman objasňuje: „Kundu" jsem měl připravenou

05.11.2014 7:31

Prezident Miloš Zeman způsobil svým svérázným pojetím víkendových Hovorů z Lán bouři emocí, jež se převalila přes českou kotlinu. A dráždí veřejnost dál. Ve středečním rozhovoru pro deník Blesk přiznal, že použití vulgarit nebyla náhoda. Předem si to připravil.

Prezident Zeman objasňuje: „Kundu" jsem měl připravenou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

„Já jsem se připravoval na kritiku Pussy Riot, což znamená v překladu `ku*dí řev`, právě protože v souvislosti s dopisem pana Gorbaněvského (syna Zemanem vyznamenané ruské disidenty Natalje Gorbaněvské) o politických vězních v Rusku nepovažuji Pussy Riot za ideální příklad politického vězně. Citoval jsem některé výrazy z jejich písní, které byly skutečně vulgární,“ vysvětloval Blesku.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, jež obdržela na 170 stížností od rozhořčených občanů, kterým se nelíbilo prezidentovo výrazivo, ještě nerozhodla, nicméně ve hře je finanční postih pro Český rozhlas, který inkriminovaný projev hlavy státu pustil do éteru. Prezident, který veřejnoprávní kanál dostal do potíží, se podílet na zaplacení pokuty nehodlá. „Rozhodně ne. Trochu mně to připomíná situaci ze Chevalierových Zvonokos, kde byl postaven obecní záchodek a Eulalie Čubíková protestovala proti jeho existenci,“ řekl.

Za naprostý nesmysl označil komentář místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, který soudí, že se sprostými výroky snažil odvést pozornost od jiných kontroverzních témat souvisejících s návštěvou Číny. „Jediný vulgarismus, který jsem použil sám a nebyl citací Pussy Riot nebo pana Schwarzenberga, se týkal mého zásadního nesouhlasu se služebním zákonem v dosavadní podobě, a tento nesouhlas vyjadřuji delší dobu,“ zdůraznil prezident.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…