Prezident Zeman se s tím v Srbsku nepáral. Hodně výbušná slova o Kosovu

10.09.2019 20:20 | Zprávy

Český prezident Miloš Zeman dnes v Bělehradu svému srbskému protějšku Aleksandru Vučići řekl, že má rád Srbsko a Srby, ale nikoli Kosovo. Informovala o tom agentura AP. Zeman do Srbska přiletěl na třídenní návštěvu, během níž se chystá i na otevření česko-srbského podnikatelského fóra. Podobné výroky prezident pronesl již v minulosti.

Prezident Zeman se s tím v Srbsku nepáral. Hodně výbušná slova o Kosovu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Mám rád Srbsko a Srby,“ řekl prezident Zeman po příletu podle informací agentury AP anglicky svému hostiteli. Pak měl tlumenějším hlasem dodat: „A nemám rád Kosovo.“ Prezident Vučić mu vzápětí poděkoval.

Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček po dotazu ČTK, zda může prezidentův výrok potvrdit, uvedl, že: „Názor pana prezidenta na Kosovo je dlouhodobě kritický a názor na Srbsko dlouhodobě pozitivní.“ Později však sdílel i odkaz na článek serveru pink.rs, jehož součástí je i video, na kterém zmiňovaná slova Zeman skutečně pronáší.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…