Prezident Zeman zahájí návštěvu Izraele, pokloní se Herzlovi

25.11.2018 6:41

Prezident Miloš Zeman dnes zahájí státní návštěvu Izraele. Během čtyřdenního pobytu se setká s vedoucími politickými představiteli země a jako první český státník promluví na schůzi izraelského parlamentu (Knesetu). Důležitým bodem programu bude otevření Českého domu v Jeruzalémě. Sídlit v něm bude České centrum, CzechTrade, CzechInvest a CzechTourism.

Prezident Zeman zahájí návštěvu Izraele, pokloní se Herzlovi
Foto: screen ČT
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Do Izraele Zeman s manželkou Ivanou odletí dnes dopoledne. Po příletu český prezident položí v Jeruzalémě věnec u hrobu Theodora Herzla, významného představitele sionismu, který je považován za zakladatele Izraele. Večer se pak setká s podnikateli a zúčastní podpisu několika memorand mezi českými a izraelskými zástupci.

V pondělí se Zeman setká s izraelským prezidentem Reuvenem Rivlinem a jako první český státník promluví na schůzi izraelského parlamentu. V úterý poobědvá s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem a otevře Český dům. I když tato instituce nebude mít diplomatický status, Zeman její vznik vnímá jako předstupeň přesunu českého velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzalému. Český prezident je silný zastánce přestěhování ambasády, souhlas české vlády ale zatím nezískal.

Zemana doprovázejí předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO), několik ministrů a desítky zástupců českých firem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…