Přijíždí dalajláma. Andrej Kiska ho opěvuje, Zahradil přidává vtip o Kalouskovi

17.10.2016 9:00

Slovenský prezident Andrej Kiska se při zahajovacím ceremoniálu konference Forum 2000 pochvalně vyjádřil o bývalém českém prezidentovi Václavu Havlovi a také o dalajlámovi. Informoval o tom server České noviny.

Přijíždí dalajláma. Andrej Kiska ho opěvuje, Zahradil přidává vtip o Kalouskovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Slovenska Andrej Kiska

Podle něj Kiska uvedl, že dalajláma a Havel jej v životě inspirovali svým humanismem jako základem, který má být v každém člověku. „Pochopení, empatie, ochota odpouštět, snažit se porozumět a najít dohodu. To jsou vlastnosti, které nám spolu s dobrou vizí a pojmenováním jevů, které nastávají, dnes chybí. A nám Václav Havel chybí,“ dodal.

Celý text je ZDE

Konference potrvá do středy 19. října. Nejočekávanějším hostem je tibetský duchovní vůdce dalajláma. Do Prahy přijede v pondělí. K dalším hostům patří například i nositel Nobelovy ceny za mír a bývalý kostarický prezident Oscar Arias Sánchez. Hlavní program Fora 2000 se tradičně uskuteční v paláci Žofín a bude otevřen veřejnosti.

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) vyjádřil na svém facebookovém profilu politování, že dalajláma k nám nepřijel o týden dřív, tedy v době mezi 1.a 2. kolem senátních voleb. „Ještě jednou jsem chtěl vidět Kalouska zabaleného v tibetské vlajce. Už je po volbách, asi z toho nic nebude (i když...),“ napsal Zahradil.

Celý text příspěvku Jana Zahradila na jeho facebookovém profilu:

Škoda, že dalajláma nepřijel o týden dřív, mezi 1.a 2.kolem. Ještě jednou jsem chtěl vidět Kalouska zabaleného v tibetské vlajce. Už je po volbách, asi z toho nic nebude (i když...)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…