Prima říká to, co si myslí 90 procent společnosti, sdělil letitý komentátor

07.06.2016 9:07

Dlouholetý rozhlasový komentátor Ivan Hoffman se pro server Rozhlas.cz vyjádřil k aktuální kauze kolem televize Prima. Na veřejnost totiž unikl záznam z porady, při níž vedení televize doporučuje redaktorům, jak informovat o uprchlické krizi. Že o ní mají informovat jako o hrozbě. „Redakce Primy říkala to, co si myslí 90 procent lidí,“ podotkl Hoffman.

Prima říká to, co si myslí 90 procent společnosti, sdělil letitý komentátor
Foto: Rudolf Komár
Popisek: Protidemonstrace za přijímání uprchlíků a proti fašismu

Původní text ZDE.

„Každá redakce má vnitřní strategii. Nikde to není tak, že by si každý mohl napsat, co chce. A podle toho pak redakce vybírá reportáže a příběhy, které zveřejní. Nikde to není tak, že by byl každý nezávislý,“ řekl Ivan Hoffman. Podle něj je na každém novináři zvlášť, aby sám sebe přesvědčil, že nelže.

„Představa, že média jsou hlídacím psem demokracie, je pěkná. Ale s realitou se často rozchází. Mít vlastní názor je stále těžší. Jde o to, jestli si ho vůbec můžou dovolit,“ dodal Hoffman v narážce na soukromé vlastnictví médií. Jak také uvedl, je v pořádku, že od různých médií dostáváte různé pohledy.

„Já vím, že na Seznamu nebo na Primě určitě nenajdu ódu na uprchlíky. Ale zase vím, že pozitivně budou o uprchlících psát na Aktuálně.cz nebo v České televizi,“ myslí si. Závěrem dodal, že jako čtenář by ale jednotlivým novinářům spíše nevěřil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…