Přímá volba vzbuzuje neopodstatněná očekávání, upozorňuje odborník

24.01.2013 18:34

Mediální expert Milan Kruml hodnotil v pořadu Impulsy Václava Moravce volební kampaň obou finalistů přímé volby prezidenta. Hlavním problémem podle něj je, že volební týmy zvolily pro druhé kolo špatnou taktiku.

Přímá volba vzbuzuje neopodstatněná očekávání, upozorňuje odborník
Foto: hns
Popisek: Karel Schwarzenberg a Miloš Zeman, ilustrační koláž

„Hodně zajímavý moment je přechod mezi prvním a druhým kolem. To bude zasluhovat velkou analýzu. Teoreticky se ta kampaň musela změnit,“ uvedl expert. Volební štáby si podle něj neuvědomily, že nejde o přesvědčování přesvědčených.

Fischer kampaň neměl

Kruml má za to, že by bylo dobré mít příště ve volebních týmech více profesionálů. Podivil se také nad kampaní neúspěšného Jana Fischera. „Já myslím, že téměř žádná kampaň nebyla. Neoslovovala snad nikoho,“ myslí si. Celá kampaň působila tak, že si všichni byli jisti, že do druhého kola expremiér tak jako tak postoupí.

„Přímá volba vzbuzuje obrovská očekávání. Podle mě občas naprosto neoprávněná,“ konstatuje Kruml. U Miloše Zemana je prý například naprostý nesmysl slibovat, že by položil současnou vládu, což slibuje na svých billboardech.

Televizní a rozhlasové debaty příliš lidí podle odborníka neovlivňují. „Myslím, že těch besed bylo až moc,“ prohlásil. Kruml vyjmenoval výhody i nevýhody – je možné vysvětlit nějaké chyby z jiného dne, na druhé straně se zase mnohem víc chyb dá udělat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…