Primářka si stěžuje: Neočkovaní lidé bývají agresivní

09.11.2021 18:47

Primářka infekčního oddělení Krajské nemocnice v Karlových Varech Jaroslava Poustková si serveru iRozhlas.cz postěžovala na některé neočkované pacienty s covidem-19. Podle jejích slov bývají agresivní.

Primářka si stěžuje: Neočkovaní lidé bývají agresivní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vakcína proti koronaviru, ilustrační foto

Infekční oddělení karlovarské nemocnice se covidovými pacienty zaplnilo během tří dnů. Všech dvacet lůžek je plných, další pacienty přemísťují podle možností na jiná oddělení. 80 procent pacientů je podle všeho neočkovaných. Nejmladší z nich je 52letá žena.

Na dvoulůžkovém pokoji leží také muž a žena, manželé, senioři Eva a Vladimír. „Nečekali jsme to, protože skoro nikam nechodíme. Jsme oba dvakrát očkovaní, tak nás to nemile překvapilo. Teď, 9. listopadu, jsme měli jít na třetí dávku,“ uvedla 79letá žena, jež se cítí strašně slabá. Její manžel stále spí.  

„Od rána jsme se nezastavili. Sanitky vozí pacienty na urgentní příjem, kam chodíme, abychom rozhodli, jestli je přijmeme k nám. Do toho konziliární vyšetření na různých odděleních, a ještě k nám začali chodit pacienti na podání monoklonálních látek,“ vypráví primářka Poustková, že většina lidí, kteří si pro lék přicházejí, jsou většinou pacienti, kteří neprodělali očkování. „Oni vám na ambulanci řeknou: ‚Na něco přece umřít musím.‘ Jenže za týden jsou tady s rozvinutým onemocněním a všichni chtějí nejdražší a nejlepší léčbu,“ dodává. Zároveň si také stěžuje na to, že se pacientů ani nemůže zeptat, jestli jsou očkovaní, neboť to berou jako útok na svoji svobodu. „Kolikrát je to docela na hraně, neočkovaní pacienti bývají agresivní,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …