Primátor Kajnar jedná s investorem. Na Ostravsku by zaměstnal až tisíc lidí

11.06.2014 16:18

Město Ostrava vyjednává s potenciálním investorem, který by mohl v průmyslové zóně v Mošnově na Novojičínsku zaměstnat 500 až 1000 lidí. Novinářům to dnes řekl ostravský primátor Petr Kajnar. Nechtěl uvést, o jaký typ průmyslu by se jednalo. Pokud by se město s investorem domluvilo, výrobu by podle primátora mohl spustit do dvou let. Pozemky v mošnovské průmyslové zóně patří Ostravě.

Primátor Kajnar jedná s investorem. Na Ostravsku by zaměstnal až tisíc lidí
Foto: i-region.eu
Popisek: Bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar

Hospodářské noviny dnes uvedly, že investici v Mošnově zvažuje korejská společnost Hyundai Mobis ze skupiny Hyundai. Ta vyrábí automobilové díly a jeden závod už má vedle automobilky Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Firma dodává díly především pro automobilky Hyundai a Kia. Kia má svou továrnu v nedaleké Žilině na Slovensku. 

"V téhle chvíli jednáme na radnici s investorem, který by případně měl přijít do zóny Mošnov, o podmínkách vstupu do zóny Mošnov a jedná se o zaměstnanost mezi 500 a 1000 zaměstnanci," řekl Kajnar. Řekl, že výroba by přinesla pracovní místa, která nejsou nějak skvěle placena, a práce není nijak zvlášť kvalifikovaná. "Ale náš region ještě takovou práci potřebuje," řekl Kajnar. 

Investor si podle něj nyní vybírá mezi více místy, podle toho, kde mu nabídnou výhodnější podmínky. "Dochází tady k útlumu průmyslu, takže samozřejmě jim dáváme výhodnější podmínky, než by získali třeba jinde v oblastech, kde je vysoká zaměstnanost," řekl primátor. 

Kdy by nová továrna začala vyrábět, by podle něj záleželo na smlouvě s investorem. "V případě, že by se rozhodl pro nás a domluvili bychom se, tak si myslím, že začne stavět neprodleně a že to je řekněme otázka roku, dvou let, kdy by ta výroba byla spuštěna," řekl Kajnar. 

V průmyslové zóně v Mošnově mají své továrny například společnosti Behr, Plakor nebo Cromodora Wheels, které se rovněž zabývají výrobou pro automobilový průmysl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…