Primátor Svoboda kandidovat na místopředsedu ODS nebude

24.10.2012 22:20

VÍME PRVNÍ Primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) na oblastním sněmu své domovské ODS na Praze 2 oznámil, že nehodlá kandidovat na listopadovém kongresu ODS do vedení strany.

Primátor Svoboda kandidovat na místopředsedu ODS nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

Primátor své rozhodnutí podpořil tím, že se musí věnovat své práci na magistrátu. "Nechci odcházet od rozdělané práce," prohlásil Svoboda na sněmu. 

Tak trochu na jeho úkor ale hodlá na post místopředsedy ODS kandidovat ministr životního prostřední Tomáš Chalupa, jak už ParlamentníListy.cz informovaly dříve. "Jeho rozhodnutí kandidovat by zvrátily jen nepředvídatelné události, které by pro něj nehrály. Zájem kandidovat má, a má v pražské ODS silnou podporu," doplnil k Chalupovi ParlamentnímListům.cz  vysoce postavený člen ODS. Chalupa později potvrdil ParlamentnímListům.cz, že kandidaturu zvažuje.

Svou kandidaturu do vedení ODS již oznámil ministr průmyslu a šéf jihočeské ODS Martin Kuba, první místopředsedkyně Miroslava Němcová bude rovněž opět kandidovat do vedení.

Dále se počítá s tím, že bude kandidovat minimálně na místopředsedu Pavel Blažek. Po vítězství ODS v Plzeňském kraji se o kandidaturu na místopředsedu ODS přihlásil také lídr kandidátky a exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. U Alexandra Vondry je to otázka. Pavel Drobil převzal odpovědnost za volební debakl a mandát obhajovat nebude. Svého kandidáta nabídnou i středočeští občanští demokraté. Na místopředsedu chtějí kandidovat též poslanec Boris Šťastný a europoslanec a šéf ODS v regionu Vysočina Ivo Strejček.

Volební kongres ODS se uskuteční v termínu od 3. do 4. listopadu v Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…