Primátor Zdeněk Hřib v centru Prahy servíroval houbového kubu

23.12.2018 18:57

Tisíce porcí vánoční rybí polévky i houbového kuby dnes na Staroměstském náměstí v Praze rozdával pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti), kterému asistovali předseda strany Ivan Bartoš i místopředseda Jakub Michálek. Zprávu přinesla ČTK.

Primátor Zdeněk Hřib v centru Prahy servíroval houbového kubu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tradiční rozlévání vánoční rybí polévky pražským primátorem a jeho souvěrci. Letos přibyl i houbový kuba

Naběračky se Hřib ujal netradičně již den před Štědrým dnem, v minulých letech rozdávali primátoři polévku až 24. prosince. V pondělí Pražany i jiné návštěvníky metropole nasytí starosta Prahy 1 Pavel Čižinský.

Mezi lidmi, kteří dnes od 11:00 přišli vánoční pokrmy ochutnat, byli jak Češi a turisté, kteří přišli do centra metropole za předvánoční atmosférou, tak i potřební a lidé bez domova. Mnozí návštěvníci přišli primátora pozdravit a popřát mu hezké svátky.

Kuchaři na dnešek připravili 2 000 porcí polévky podle speciálního receptu s koňakem a karamelem a 1 000 porcí houbového kuby, který se rozdával na přání primátora Hřiba. Lidé si recepturu obou jídel velmi pochvalovali. „Jako od babičky,“ rozplývala se například jedna z návštěvnic nad polévkou.

V předchozích letech bylo tradicí, že primátoři polévku rozdávali na Štědrý den, Hřib se ale rozhodl pro dnešek. Podle něj by se politici na Štědrý den neměli pohybovat ve veřejném prostoru. Připomněl také, že mnoho lidí drží na Vánoce půst.

Polévku dnes nabízela i Arcidiecézní charita před kostelem svaté Ludmily na náměstí Míru, v minulých dnech ji podávali představitelé městských částí například na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3 nebo na náměstí OSN v Praze 9. V pondělí ji na Staroměstském náměstí nabídne Čižinský, připraveno je stejně jako dnes asi 2 000 porcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…