Primátor oznámil: v Praze bude hrát exhibici Ivan Lendl

02.04.2012 17:32

Třetí ročník ženského tenisového turnaje Sparta Prague Open s dotací 100 tisíc dolarů se uskuteční od 14. do 20. května na antukových dvorcích ve Stromovce.

Primátor oznámil: v Praze bude hrát exhibici Ivan Lendl
Foto: red
Popisek: Pražský primátor Bohuslav Svoboda s českými tenisty

Primátor Bohuslav Svoboda na pondělní tiskové konferenci k turnaji řekl, že „tradičním a vítaným oživením semifinálových sérií a finálových bojů na Sparta Prague Open se staly exhibice. Letos organizátoři přichystali pro návštěvníky turnaje velké a velmi atraktivní překvapení. Jsem velmi rád, že mohu jako první oznámit, že exhibice během pražského turnaje Sparta Prague Open se zúčastní také bývalý světový hráč a nejlepší český mužský tenista historie Ivan Lendl. To, že tato legenda přijede, je o to cennější, že v Praze bude hrát poprvé od svého vítězství v Davis Cupu v roce 1980. Jeho soupeřem bude bývalý světový tenista Jiří Novák.“

"Jsme rádi, že se nám podařilo obnovit a postupně rozvíjet tradice ženského tenisového turnaje, kde mohou Pražané, a podotýkám, že zdarma, na vlastní oči vidět výborné české hráčky a špičkový ženský tenis, “ konstatoval Petr Luxa, ředitel turnaje a dodal: "Máme zajištěnou účast českých Fedcupových reprezentantek a hráček širší světové špičky – Lucie Šafářová, Klára Zakopalová, Barbora Záhlavová – Strýcová.“

Vloni byla finalistkou i současná třetí hráčka světa Petra Kvitová, která letos s ohledem na umístění na žebříčku a podmínkami nasazování v Praze startovat nemůže. "Budeme s napětím sledovat Petru na špičkovém světovém turnaji v Římě, a pokud bude v sobotu či v neděli volná, určitě se v Praze na ženském turnaji objeví,“ řekl majitel tenisové Sparty a manažer Petry Miroslav Černošek.

Turnaje se zúčastní 32 hráček hlavní soutěže a 32 v kvalifikaci. A také 16 párů ve čtyřhře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…