Primátor pohovořil o přípravě puče v ČSSD. Teď se bojí o místo

31.10.2013 16:29

Sociálnědemokratický primátor Ostravy Petr Kajnar ve čtvrtek obvinil ostravskou ČSSD, vedenou poslancem Adamem Rykalou, z podílu na přípravě povolebního puče proti předsedovi strany Bohuslavu Sobotkovi. Podle primátora ostravská organizace připravovala půdu pro to, aby po předčasných parlamentních volbách mohl vládu ve straně převzít místopředseda Michal Hašek.

Primátor pohovořil o přípravě puče v ČSSD. Teď se bojí o místo
Foto: i-region.eu
Popisek: Bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar

Kajnar, který se nedostal na kandidátku ČSSD, to řekl v rozhovoru pro ČTK. Primátor dvakrát neúspěšně napadl kandidátní listinu ČSSD v kraji. Ostravská ČSSD ho v tomto týdnu navíc vyzvala k tomu, aby se vzdal svého členství ve straně. On to však odmítá. "Rozhodně nechci zbaběle opustit sociální demokracii," řekl.

ČSSD se ho pokusí připravit o primátorský post

Primátor je přesvědčen, že byl nejprve odstaven z předsednictva strany a následně z kandidátní listiny, protože bylo nutné zbavit se lidí, kteří by podporovali Sobotku. Připomněl, že Rykala stejně jako další členka ostravské ČSSD Lenka Fojtíková se na povolebním jednání předsednictva strany postavili proti Sobotkovi.

Podle Kajnara bylo také snahou ostravské ČSSD dostat na kandidátku co nejméně příznivců Lubomíra Zaorálka, který je Sobotkovým příznivcem. "Otevřeně řečeno, kdyby měli ještě trochu více síly, tak na kandidátku nepustí ani Luboše Zaorálka. Čím méně příznivců Sobotky, tím to pro ně bylo lepší," uvedl Kajnar. Domnívá se, že podobně to fungovalo i v jiných regionech.

Kajnar tvrdí, že v ohrožení je nyní i jeho působení v čele ostravské radnice. Podle jeho mínění se ostravská ČSSD pokusí v zastupitelstvu získat dostatečnou podporu pro to, aby byl odvolán. "V tuto chvíli jsou v defenzivě po tom, co se stalo v Praze. Kdyby byla síla na jejich straně, tak už bych byl odvolán," prohlásil Kajnar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…