Přineste mi, prosím, hadr. Veselá historka Jany Černochové ze sněmovny

24.04.2016 9:36

I ve sněmovně občas bývá veselo. Svědčí o tom příběh poslankyně Jany Černochové (ODS), která možná na poslední schůzi strávila až příliš mnoho času u řečnického pultíku. Mohla by tomu nasvědčovat „malá nehoda“, kvůli které musela předsedajícího Petra Gazdíka (STAN) požádat o hadr. Informuje o tom server PrvníZprávy.cz.

Přineste mi, prosím, hadr. Veselá historka Jany Černochové ze sněmovny
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová, ODS

I v poslanecké sněmovně se ukazuje, že vás máloco pobaví tolik jako cizí trapas okořeněný větou, kterou lze vyložit všelijak.

„Mohla bych poprosit o hadr? Mně se tady stala malá nehoda,“ žádala o pomoc od řečnického pultu Černochová, když se projednával zákon o ochraně památkového fondu. Dáma z ODS žádala hadr, protože se jí na pultíku rozlila voda, ale v dolní komoře parlamentu její žádost vyvolala vlnu smíchu.

„O hadr – dobře, pokusím se zařídit hadr,“ reagoval na žádost řečnice místopředseda PSP Petr Gazdík. Vzápětí však sám připustil, že nezvládne pro hadr dojít. „Já bych vám i zašel pro ten hadr, ale já se nemohu zvednout,“ řekl.

Černochovou nakonec zachránil kolega Daniel Korte z TOP 09, který jí přinesl papírové kapesníčky. „Je mi to jasné, jste tam sám, pane místopředsedo, neměl by vás kdo vystřídat. Děkuji. Děkuji panu Kortemu,“ poděkovala Černochová svému kolegovi, a když uslyšela za smíchu poslanců z pléna „prostřednictvím pana předsedajícího,“ přidala i ona obvyklou formulaci oslovování jiného poslance „prostřednictvím pana předsedajícího. Děkuji Danovi Kortemu.“

PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky

Po této úsměvné příhodě nenechala na chystané novele nit suchou.         

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…