Připomínáte mi Goebbelse. Kalousek tak dlouho šil do Babiše kvůli Agrofertu, až se ministr naštval

08.04.2015 20:37

Exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) a současný politický šéf tohoto resortu Andrej Babiš (ANO) se do sebe ostře pustili kvůli daňovým úlevám na biopaliva. Kalousek znovu apeloval na kolegy ve Sněmovně, aby nepřihrávali miliardy z tohoto byznysu Agrofertu. Babiš na oplátku vzkázal, že Kalousek lže a rétorikou připomíná nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse. Informuje o tom server iDnes.cz.

Připomínáte mi Goebbelse. Kalousek tak dlouho šil do Babiše kvůli Agrofertu, až se ministr naštval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hosty pořadu OVM byli bývalý ministr financí Miroslav Kalousek a současný ministr financí Andrej Babiš

Na zákon o biopalivech hledí Kalousek jasně: „Má to jediný smysl. Nakrmit nenažranou bestii jménem Agrofert, která si ten zákon sama napsala, což je arménský, nikoli demokratický model,“ řekl. Agrofert má podle exministra na prodloužení podpory biopaliv první generace vydělat na pět miliard korun, přičemž se prý ve svých odhadech drží spíše při zemi.

Babiš nikoli poprvé přešel do protiútoku. „Stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Tím se řídil Goebbels a teď se tím řídí Kalousek. Je demagogický lhář. Biopaliva Kalousek prosadil v roce 2009 a je to závazek České republiky vůči Evropské unii pod hrozbou penále. Preol, firma Agrofertu, jako výrobce nedostává žádné dotace. Sleva na spotřební dani je určena pro dopravce a distributory a pro konečné zákazníky, to znamená pro občany, kteří tankují na stanicích biopaliva,“ vypálil Babiš.

Předseda ODS Petr Fiala dodal, že se do střetu zájmů dostávají všichni poslanci ANO, protože Agrofert je velkým sponzorem strany. Hlavní vládní strana ČSSD ale hlásí, že zákon nechá v prvním čtením projít a počká, jak se k němu postaví EU. Ministr zemědělství Marian Jurečka z KDU-ČSL navíc dodal, že stát nemá biopaliva první generace čím nahradit, pakliže chce dodržovat své ekologické závazky v oblasti dopravy.

Ve vysílání České televize následně z úst Andreje Babiše zaznělo, že je ve střetu zájmu, je si toho vědom a sám bude hlasovat proti zákonu. „Mně je úplně jedno, jestli ho Sněmovna schválí nebo ne.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…