Příspěvek Šafrova fóra k výročí: Před sedmdesáti lety lůza pokořila elitu. A teď zase padáme do bolševického bahna

25.02.2018 13:59

V posledních dnech si připomínáme sedmdesát let od komunistického puče, tyto smutné události v roce 1948, které zdevastovaly společnost, komunisté pojmenovali Vítězným únorem. I po takové době se tu ale odehrává jistá podobná skutečnost, a to ta, že komunisté a extremisté požadující náš odchod ze západních struktur a opětovný návrat do sféry vlivu Ruska se sešli ve volebním štábu znovuzvoleného prezidenta republiky, kde se někteří z nich opili a další napadli novináře, napsali ve svém textu přispěvatelé serveru Forum24.cz Michal Závada a Jan Jandourek.

Příspěvek Šafrova fóra k výročí: Před sedmdesáti lety lůza pokořila elitu. A teď zase padáme do bolševického bahna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády v demisi Andrej Babiš

O komunistickou stranu chce nejspíše premiér v demisi Andrej Babiš opřít svoji vládu. Sám premiér je veden jako bývalý agent StB, což popírá. Podle serveru Forum24 se proto zdá, že padáme zpět do bolševického bahna, a tak připomněl, že je načase si připomenout, co vše nám vlastně komunismus a komunisté provedli. Kolik lidí připravili o život, uvěznili, okradli a kolik jich donutili k emigraci.

Bilance je prý děsivá. Komunisté se v první vlně zaměřili na likvidaci elity národa a prvorepublikové vlastence, ze kterých měli strach. Mezi prvními šli po elitních vojácích, letcích, po legionářích. Když měli jistotu, že armáda je pod kontrolou, šlo to podle serveru Forum24.cz rychle. Výčet je prý opravdu děsivý. Komunisté popravili z politických důvodů 248 lidí a některé zdroje uvádějí, že kolem sedmi tisíc jich mohlo zemřít v důsledku krutého věznění. Až přes 40 tisíc lidí bylo odsouzeno k dlouholetému žaláři v pracovních lágrech a uranových dolech. Do zahraničí prý pravděpodobně emigrovalo až 400 000 lidí.

Velký dopad měl komunistický režim i na duchovní, kdy komunisté okradli církve a teď jim navrácený majetek chtějí komunisté a Andrej Babiš zdanit. Podle serveru je jisté, že Československo přišlo o ty nejlepší osobnosti, které by potřebovalo tenkrát i nyní. Samotná emigrace probíhala ve dvou velkých vlnách, po únoru 1948 uprchlo přibližně sto tisíc lidí, podobně tomu bylo i po okupaci v roce 1968.

Výročí únorového puče bychom si prý měli především připomínat jako důrazné varování, jak krutí byli komunisté, kteří vyvraždili své obyvatele jen proto, že měli vlastní názor, toužili po svobodě nebo byli příliš schopní.

Velmi zákeřné bylo prý i kruté divadlo estébáků nazvané Akce Kámen. Tato akce, její autoři nebyli potrestáni, byla namířena proti lidem, kteří chtěli odejít ze země. Estébákům své agenty vydávali za falešné převaděče a lidi toužící po svobodě dovedli k falešné hranici, kde je zadržela hlídka vojáků v uniformách německých pohraničníků. Šťastní Čechoslováci jim pak při výpovědi na falešné služebně řekli vše o svých rodinách a známých, kdo se chystá odejít, kdo odešel, proč, kam. Po předstíraném propuštění je zadržela hlídka Československé pohraniční stráže. Režim jim pak vyměřil vysoké tresty a informace, které získali, sloužily ke stíhání dalších lidí.

Původní texT ZDE.

Například i letce RAF, kteří riskovali život pro republiku a šli do bojů proti Německu, komunisté prý vraždili a mučili. Nešlo totiž jen o piloty, byli to i střelci, mechanici a pozemní personál. Měli výcvik, měli zkušenosti z války a nebáli se. Proto je komunisté považovali za hrozbu. Vyhazovali je proto ze zaměstnání, zakázali jim létat, sebrali jim hodnosti, vyhodili z armády, z bytů, jejich děti nesměly studovat. Tito letci končili většinou na několik let v lágrech. Pohromu způsobil komunistický režim i v zemědělství, tento obor se z ní podle redaktorů serveru Forum24.cz.dosud nevzpamatoval. Mnoho sedláků skončilo v pracovních táborech, kam je až na dva roky mohly poslat tříčlenné komise komunistů.

A nyní se komunisté vracejí zpět k moci, a to opět ne zrovna nenápadně. Už za pár dní mohou být součástí vlády, která je vedena údajným estébákem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…