Příště si zjistěte fakta, než něco řeknete, vzkázal premiér Šlachtovi

14.06.2021 13:30

Hostem nedělní Partie na Primě byl bývalý policista Robert Šlachta. Krom mnohokrát omílané kauzy s Janou Nagyovou se věnoval také aktuálnímu dění v politice. V tom si vzal na paškál především premiéra Andreje Babiše. Jeho jsme se slovy Roberta Šlachty v pondělí konfrontovali.

Příště si zjistěte fakta, než něco řeknete, vzkázal premiér Šlachtovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Anketa

Je korektní, jak Andrej Babiš nadává Pirátům kvůli migraci?

97%
2%
hlasovalo: 25395 lidí
„Víte, pro mě je neštěstí vůbec to, že podnikání pana premiéra a vůbec ty kauzy, myslím si, že to velmi zasahuje Českou republiku a je to špatně, protože v Evropě získáváme punc docela nedůvěryhodné země, a to si myslím, že to je zásadní a mělo by to skončit," uvedl Šlachta.

Žádné konkrétní poznatky ovšem nepřinesl.

Se Šlachtovými slovy ve zmíněné Partii souhlasili i další hosté, tedy místopředseda rozpočtového výboru Mikuláš Ferjenčík (Piráti) i lidovecký místopředseda Jan Bartošek. „Já naprosto souhlasím, že by se premiér měl skutečně rozhodnout, jestli chce vydělávat na penězích daňových poplatníků skrz evropské dotace, anebo jestli chce být premiér," uvedl zástupce Pirátů.

ParlamentníListy.cz ovšem zajímal názor Andreje Babiše především na slova Roberta Šlachty. Není to tak dávno, co na téže stanici premiér označil bývalého vedoucího ÚOOZ za pohledného muže a de facto mu popřál mnoho politických zdarů.

„Nevyčítám panu Šlachtovi, že o těch vymyšlených kauzách, které se Piráti snaží přiživovat tlakem v Bruselu, nic neví. Informace čerpá jen z mainstreamových médií a tam se pravdu vážně nedozví. Bylo by ale fajn, aby si příště, než zas něco podobného prohlásí, zjistil všechna fakta. ČR žádné pseudokauzy nezasahuji. Osobně v Bruselu pravidelně hájím zájmy ČR. Kromě odmítnutí migračních kvót s kolegy z V4 jsem svou urputností osobně vybojoval navíc 42 miliard, které půjdou na podporu naši země po covidové pandemii. To je můj úkol a ten pro své občany také na sto procent plním," vzkázal prostřednictvím naší redakce předseda kabinetu.

Doplňme, že Šlachtovo hnutí Přísaha vzniklo teprve nedávno, ale už nyní se pohybuje kolem čtyřprocentní hranice preferencí. Ta prozatím sněmovní jistotu nedává, ačkoli rostoucí trend je patrný prakticky u všech agentur pro měření veřejného mínění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …