Přítel ze šachového klubu. Chvilky rozjely akci proti předsedovi Rady ČT, internet se dobře baví

22.12.2020 6:10

Novým předsedou Rady České televize byl v minulém týdnu zvolen její dosavadní místopředseda, novinář Pavel Matocha. Iniciativa Milion chvilek, která 17. listopadu demonstrovala na Kavčích horách na podporu České televize, nyní opět zvedá varovný ukazováček formou obrázku, který se rychle šíří po českém internetu. Vyobrazuje konexe nového šéfa rady Matochy včetně jeho vazby na předsedu Trikolóry Václava Klause mladšího, který je zde představen jako Matochův „přítel ze šachového klubu“. Politik se amatérskému výtvoru chvilkařů vysmál, podívejte se na jeho reakci.

Přítel ze šachového klubu. Chvilky rozjely akci proti předsedovi Rady ČT, internet se dobře baví
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus mladší

„Ve středu byl zvolen předsedou Rady ČT Pavel Matocha. Připravili jsme pro vás tuto infografiku, aby bylo jasné, čí zájmy nejspíše bude ve vztahu k České televizi prosazovat,“ upozorňuje spolek Milion chvilek pro demokracii veřejnost na svých facebookových stránkách.

Mezi vlivná spojení nového předsedy Rady České televize Pavla Matochy do svého grafu zařadil Václava Klause juniora. Jako důležitý kontakt, který mezi pány je, spolek uvedl, že Klaus mladší je Matochův „přítel ze šachového klubu“. Tato výstraha sklízí posměšné reakce i od samotného Klause mladšího, který se ke grafice vyjádřil na svém facebooku.

„Chvilkaři (takoví ti hodní, lepší, demokratičtější lidé) se, chudáci, blbě narodili (o pár desítek let později),“ povzdechl si nad počinem spolku poslanec. „S takovouhle pavučinou mohli vystřihnout scénář k 31. dílu majora Zemana v 70. letech nebo pár lidí oběsit v letech padesátých,“ nešetřil kritikou amatérské dílo o vlivných známostech Pavla Matochy.

A pokračoval: „Přítel ze šachového klubu, TVL – to je jak – Franta Novák má rád chleba a Josef Dvořák má taky rád chleba – tam bude nějaká temná spojitost,“ bavil se na účet chvilkařů Klaus mladší.

„Pro jistotu přiznávám, že o dva roky vejš na základku chodil zpěvák normalizačních hitů ‚Kotě už spí jak zabitý‘ a ‚Poslouchej, Evičko, co to máš za tričko‘ – Pavel Horňák,“ doplnil.

Právě dovolení tří nových členů do Rady České televize, mezi které patří Pavel Matocha, budí od května emoce. Nejen politici mluví v této souvislosti o ohrožení svobody a nezávislosti veřejnoprávní televize.

Z těchto obav o svobodu a demokracii v České republice spolek Milion chvilek pro demokracii svolal odpoledne 17. listopadu demonstraci na podporu České televize. Na Kavčích horách v Praze proběhla formou „automobilového protestu“.

„Od chvíle, kdy do Rady ČT dosedli noví členové zvolení na jaře hlasy poslanců za ANO, KSČM a SPD, je veřejnost svědkem zvyšujícího se tlaku na veřejnoprávní média,“ sdělil spolek.

Jako poslední, nepřípustný útok na nezávislost České televize označil „nečekané odvolání dozorčí komise Rady ČT. „A to zcela bez věcného zdůvodnění a zjevně v rozporu se zákonem,“ dodal spolek Milion chvilek pro demokracii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …