Problémy s výplatami dávek budou vyřešeny do konce března

02.03.2012 21:26

Úřady práce vy měly sociální dávky vyplácet bez větších problémů do konce března. Aplikace na výplatu dávek už by měly fungovat bez problémů. Odborářům to dnes na jednání pracovní skupiny, která situaci na úřadech práce řeší, potvrdilo vedení generálního ředitelství.

Problémy s výplatami dávek budou vyřešeny do konce března
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Na úřadech práce mají napilno

„Do konce března budou všechny aplikace funkční tak, aby byly optimálně uživatelné,“ řekl Radiožurnálu generální ředitel úřadu práce Jiří Kubeša. Odboráři tomu ale nevěří. Podle předsedy Podnikového výboru úřadu práce Vlastimila Neumanna je chyb v systému stále dost.

Aplikace nebyly vyzkoušeny v předstihu

„Nedá se říct, že by se na aplikacích nepracovalo, procesy jsou ale složitější, takže řada věcí, které jsou odstraněny, se zase ukáže a musí se do toho znova. Protože aplikace nebyly vyzkoušeny v předstihu, tak s tím bohužel musíme počítat i my jako zaměstnanci,“ uvedl Neumann.

Systém vyplácení dávek změnila od ledna sociální reforma ministra práce Jaromíra Drábka (TOP 09). Úřady práce tak převzaly část agendy a asi 1660 úředníků od radnic. Nový model ostře kritizovala vedle odborářů i opozice. Úředníci si stěžovali na to, že nové aplikace neobsahují potřebné funkce a systém má výpadky, kvůli nimž museli pracovat přesčas a také o víkendech. Příjemcům dávek zase vadilo čekání ve frontách a to, že peníze dostali později než obvykle. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…