Proč by měli žít Michalákovi v Česku, když většinu života prožili v Norsku. Ministryně Marksová nechápe

26.03.2015 20:07

Český stát vydává rok co rok na dávkách na bydlení asi 13 miliard korun a ministryně práce Michaela Marksová (ČSSD) to chce změnit, skrze obce. Ve čtvrteční Kauze dne na Rádiu Impuls se vyjádřila také k boji s nezaměstnaností a kauze bratrů Michalákových v Norsku.

Proč by měli žít Michalákovi v Česku, když většinu života prožili v Norsku. Ministryně Marksová nechápe
Foto: hns
Popisek: Michaela Marksová v půlnočním rozhovoru

Ministryně práce a sociálních věcí i místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová zavítala do čtvrteční Kauzy dne na Rádiu Impuls. Hned v úvodu řešila problematiku bydlení. Každý rok na ně vydáváme miliardy, přesněji řečeno asi 13 miliard korun za rok. Šéfka rezortu proto hledá cesty, jak tuto částku snížit skrze novou koncepci sociálního bydlení. "V připravované koncepci je, že by příjemci dávek byly obce, které by je pak distribuovaly dál,“ prohlásila ministryně. Obce totiž znají lépe své obyvatele a podnikatele a vidí, kdo se snaží jen "rýžovat“.

Rezort ale bojuje nejen proti zneužívání dávek na bydlení, ale také proti nezaměstnanosti. Dlouhodobě nezaměstnaní jsou prý lidé se základním vzděláním. Tady prý pomáhá lidi zaměstnat např. na úklid v obci, aby si oživili klasické pracovní návyky a aby i jejich děti viděly, že je běžné chodit do práce.

Nakonec se vyjádřila i ke kauze chlapců Michalákových v Norsku. "Já chci především stát na straně těch dětí, což znamená co nejméně ten případ rozebírat na veřejnosti, protože těm dětem to může v budoucnu kdokoli 'omlátit o hlavu',“ konstatovala ministryně. Nyní se jedná o to, aby stát dostal přístup ke spisu. "Pokud rodina chce, abychom pomáhali, tak bychom měli mít přístup ke spisu. Ale jinak si nemyslím, že český stát dokáže norské stanovisko příliš ovlivnit." Následně znovu zopakovala, že si přeje, aby oba chlapci Michalákovi vyrůstali jako šťastné děti. Není si přitom jistá, jestli by to muselo být zrovna v Česku, když většinu života prožili v Norsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…