Proč se vracíte do té špíny? Jiří Šlégr promlouvá o politice

19.09.2016 18:27

Někdejší hokejista a poslanec Jiří Šlégr se rozhodl, že se pokusí vrátit do politiky. Hodlá bojovat o hlasy voličů ve volbách do senátu v barvách ČSSD. Proč to dělá, když ještě v roce 2013 mluvil o politice jako o „špíně“?

Proč se vracíte do té špíny? Jiří Šlégr promlouvá o politice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Šlégr

V úvodu pořadu prozradil, že s sebou na setkání s lidmi bere i zlatou medaili z Nagana. „Medaile beru s sebou i na kampaň, a když lidé mají zájem, tak si je mohou prohlédnout a mohou se s nimi i vyfotit.“ Stojí také za připomenutí, že v roce 2013 mluvil o politice jako o „špíně“, když z ní odcházel. „Proč se vracíte do té špíny?“ ptala se moderátorka Zuzana Bubílková.

Šlégrovi prý není lhostejná situace na severu Čech. Žije v Litvínově, a pokud by byl zvolen senátorem, chtěl by svému regionu pomoci. Žádá občany, aby mu říkali, co je trápí, a on by jejich problémy pak mohl v senátu řešit. A co tedy lidi trápí?

„Bezpečnost a sociální spravedlnost. Lidi trápí, že mají za práci mnohdy méně peněz než na dávkách... Myslím si, že je načase nezaměstnané zvednout z toho pomyslného gauče nebo křesla, aby šli dělat pro město,“ zaznělo z úst hosta.

Uznává, že senát není populární, protože není nejlevnější, ale podle Šlégra hraje důležitou kontrolní roli vůči sněmovně. Platit ho tedy má smysl.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…