Profesor Doleček, válečný veterán: Bude trapné, pokud Zeman nebude na přehlídce v Moskvě

12.04.2015 18:01

Profesor Rajko Doleček je lékař srbského původu, který ale již několik desítek let žije v ČR, kde se stal uznávaným dietologem. A jak sám připomíná, je též řádně uznaným veteránem z druhé světové války, kde se setkal s řadou sovětských a jiných vojáků. Proto se jej hluboce dotýká, co se dnes odehrává kolem uctění památky obětí této války při sedmdesátém výročí jejího konce.

Profesor Doleček, válečný veterán: Bude trapné, pokud Zeman nebude na přehlídce v Moskvě
Foto: Radim Panenka
Popisek: Profesor Rajko Doleček

Aby kvůli událostem na Ukrajině, nepochybně problematickým z obou stran, prezident republiky nejel poděkovat osvoboditelům do Moskvy, to je podle Rajka Dolečka vrcholně trapné.

„Je neuvěřitelně trapné, že tito stejní lidé celkem tolerují dělání národního hrdiny Ukrajiny z dost masového vraha Poláků, Rusů, Židů, Stepana Bandery. Mnoho Ukrajinců si může o něm myslet to nejlepší, ale nemělo by se to vnucovat té ostatní většině, která o tom zná svoje,“ dodává.

Většině, která obvykle nebývá příliš informovaná, by se podle něj nemělo vnucovat, že tito pochybní krajní pravičáci, často vyloženě fašističtí, jsou nějací demokraté. „Je neuvěřitelné, jak toto může tolerovat tzv. Západ, tj. USA, Evropská unie a jejich vykonavatelé z NATO. Oni si je sice platili a využili, ale jak dlouho je ještě budou, nebo smějí tolerovat?“ ptá se profesor Doleček.

Dále připomíná, že obyvatelé pobaltských zemí, jakkoliv za Stalina politicky trpěli, si vybrali ze dvou zel to horší a vrahy z SS vítali jako hrdiny. K tomu Doleček na okraj poznamenává, že příslušníky těchto jednotek hrůzy zdaleka nebyli jen Němci, ale též Holanďané (těch prý údajně bylo padesát tisíc), a bojovníci z Belgie či skandinávských zemí, o čemž dnes Evropa cudně mlčí.

„Válku proti Hitlerovskému Německu vyhráli spojenci, ale nikdy se nesmí zapomenout, že to byla ruská armáda, která zničila to vyškolené a perfektně fungující jádro agresorů, s jejich vojensky vynikajícími veliteli,“ připomíná Doleček. Jakkoliv Západ rovněž přispěl významně, dvě stě nejelitnějších německých divizí bylo zlikvidováno na východní frontě.

Proto mají podle něj plné právo v Moskvě pořádat oslavné přehlídky a český prezident by se takové akce bezesporu měl zúčastnit. A už vůbec by neměl poslouchat ty, kteří dnes pokrytecky kritizují dění na Krymu, přičemž v roce 1999 kvůli zcela zkreslenému dění v Kosovu téměř tři měsíce devastovali Srbsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…