Profesor Keller: K čemu vlastně jsi, ty ministře dopravy?

27.07.2012 10:16

Jestliže ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) z funkce šéfa resortu opravdu odejde, bude to mít několik nemilých následků. Komentátor Práva Jan Keller si zahrává s myšlenkou tří důvodu, proč by odchod ministra uškodil. Nakonec je tady ještě jiné, elegantní řešení, tvrdí.

Profesor Keller: K čemu vlastně jsi, ty ministře dopravy?
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

Nepříjemná situace by byla pro ministra Dobeše. „Bude zajímavé sledovat, nakolik loajální zůstane straně Karolíny Peake jako řadový člen s nulovou oblíbeností u řidičů,“ píše Keller. Problém by to byl i pro celou LIDEM. Kdyby křeslo platforma ztratila, přišla by o třetinu svých důvodů k existenci. Výsledek by byl jen dva ministři a osm poslanců.

A za třetí je celá věc nepříjemná pro celou vládu. Na křeslo po Dobešovi by se totiž ani ODS ani TOP09 nemohli usadit. Narušila by se totiž už tak křehká rovnováha. Řešením by mohla být akce na způsob kulového blesku, tedy rotací zbylých ministrů.

Možná ale premiér najde nějaké další řešení. „Méně potřebná ministerstva lze přece slučovat i rušit. A kdo potřebuje ministerstvo dopravy, když registr vozidel stejně nefunguje a vlaky dokázaly jezdit i za Pavla Dobeše,“ dodává Keller.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…