Programy jsou nekonkrétní? To ani jinak nejde, říká olomoucký politik

25.09.2012 22:44

Moderátor Václav Moravec se v předvolebním speciálu na ČT několikrát podivoval, jak jsou předvolební programy jednotlivých stran v Olomouckém kraji nekonkrétní. Dostalo se mu vysvětlení, že to ani jinak nejde.

Programy jsou nekonkrétní? To ani jinak nejde, říká olomoucký politik
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Moderátor si toho povšiml například u programu ODS, když hledal, co bude strana dělat s protipovodňovými opatřeními v Olomouckém kraji. Když se ptal lídryně kandidátky Markéty Záleské, nejprve tvrdila, že v programu jsou konkrétní místa, kterých se opatření budou týkat. Když jí však odvětil, že na 13 stranách nic takového není, alespoň doplnila – soustředit se bude na řeky Milavu a Bečvu.

„Můžeme pouze prosazovat, je to ale věc státu,“ doplnila. Právě kvůli tomu prý nemohla slíbit, jaká částka na opatření půjde. Osobně by ale podporovala projekty, které by souvisely s rozvojem venkova, tedy ideálně vodohospodářské projekty.

Nad nekonkrétním programem se Václav Moravec pozastavil i u TOP 09 a Starostů. „Vždyť to ale nijak jinak nejde v těch programech,“ krčil rameny lídr jejich kandidátky Bořivoj Šarapatka.

Do diskuze o protipovodňové ochraně se zapojila i Jana Zwyrtek Hamplová za Nezávislé, která se podle svých slov na pořad připravovala čtyři měsíce. Podle ní je základním problémem korupce a špatné přerozdělování peněz.

Příliš konkrétních míst, kde finance vzít, však neuvedla. „Škoda, že jste za ty čtyři měsíce nenašla předražený projekt, na kterém byste našla, kde ušetříte 130 milionů,“ poznamenal moderátor. „Ono tam těch peněz bude určitě víc. Jen budou schované,“ odvětila Hamplová. Na to v nadsázce reagoval Jiří Rozbořil z ČSSD: „Budeme dávat peníze do všeho, do čeho se tu slíbí.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…