Prolezlé kuře z Ukrajiny, okamžitě vyhodit! Babiš zuří nad zkaženým masem. Prst na Fialu

08.08.2023 17:53 | Monitoring

Expremiér a předseda hnutí ANO si opět vzal na mušku vládu premiéra Petra Fialy (ODS). „Vláda, kde si premiér chodí do Bruselu pro notičky, připravil migrační zradu, udělá euro, splnil šílenosti Timmermanse, jen aby dostal medaili,“ rozjel se na svém facebookovém profilu, kde uvedl, že jde o „vládu komiků, která si z nás dělá srandu“.

Prolezlé kuře z Ukrajiny, okamžitě vyhodit! Babiš zuří nad zkaženým masem. Prst na Fialu
Foto: Archiv AB
Popisek: Andrej Babiš

Šéf opozičního hnutí ANO Andrej Babiš se v jednom ze svých facebookových videí věnoval nebezpečnému kuřecímu masu. Kritizoval vládu za to, že stejně na rozdíl od ostatních evropských států nezakázala dovoz ukrajinských zemědělských produktů.

Citoval článek v této souvislosti, že Státní zemědělská a potravinářská inspekce u obchodního řetězce JIP odhalila dvě vadné šarže zmraženého kuřecího masa z Ukrajiny. Laboratorní rozbor prokázal, že obsahuje bakterii salmonely, která může způsobit závažné průjmové onemocnění. Dotčené šarže nařídila stáhnout a lidem, kteří je mají doma, radí maso nekonzumovat.

Anketa

Líbí se vám, jak Petr Pavel vykonává úřad prezidenta republiky?

2%
97%
hlasovalo: 22581 lidí
Rozhovořil se o tom, jak česká vláda nebojuje za zájmy svých občanů. „Státní inspekce vložila do společného evropského systému varování, aby se tohle prolezlé kuře okamžitě vyhodilo. Česká republika je snad jediná z těch zemí, které jsou blízké Ukrajině, která nemá ráda české zemědělce ani české potravináře. Polsko, Maďarsko, Slovensko, Bulharsko, Rumunsko zakázaly dovoz ukrajinské pšenice, kukuřice, řepky a dalších věcí. A polský premiér, to je frajer, ten bojuje za zájmy Polska, to je lídr. A co řekl? Že kašle na Evropskou unii, že on zakáže ukrajinské produkty i po 15. září.

A naši eurohujeři? Vláda, kde si pan premiér chodí do Bruselu pro notičky? Už splnil všechny ty šílenosti Timmermanse, připravil tu migrační zradu, teď ještě udělá to euro a potom dostane v Bruselu medaili. Nebo možná nějaký post... uvidíme,“ dodal Babiš.

Odsoudil i zvýšení spotřební daně z nafty, které přispívají ke zvýšené inflaci. „Ceny benzínu a nafty letí nahoru. Gratulujeme, vládo! Tato vláda, pan ministr Stanjura a premiér zjistili, že by naši občané mohli mít benzín a naftu za normální cenu, tak navýšili daň a samozřejmě cena se zvýšila nejenom o tu daň, ale podstatně o víc. Tak kdo tady způsobuje tu inflaci? Tato vláda, která nerozumí ničemu. A ani nechápe, že ten benzín a naftu kupují nejenom občané, ale i firmy a zaměstnavatelé. Gratulujeme k další iniciativě inflace. Pan premiér se chlubil, že má nízkou inflaci, ale stále třetí nejhorší v Evropě, a pro lidi neudělali nic,“ konstatoval v dalším facebookovém videu Andrej Babiš.

V dalším příspěvku nešetřil ministra práce a sociálních věcí Jurečku pro jeho slova o tom, že sloučí dávky do jedné. „Asi netuší, o čem vlastně mluví. Pan ministr Jurečka, který umí hlavně řídit traktor, tak by bylo dobré, kdyby šel na úřad práce, aby zjistil, že nestíhají vyplácet příspěvky na bydlení, že důchody mají zpoždění a že ti chudáci úředníci, kterým moc nepřidal, tak vlastně až polovina pracovníků z nich údajně sama pobírá dávky a lidé si na nich vybíjejí zlost,“ citoval Babiš z médií. „A protože měli málo práce, tak jim pan ministr přidal ještě ty Ukrajince,“ rozhodil Babiš rukama.

„To vše chce ministr Jurečka stihnout do roku 2025, držíme mu palce, možná by mohl začít od toho, aby ty dávky platil na čas. X lidí nám píše na nadaci, jak to funguje, a je to úplná hrůza,“ podotkl. „A aby toho nebylo málo, tak pan ministr vymyslel, že některé úřady práce zruší, že to převezme Česká pošta. Ta Česká pošta, kde Rakušan zrušil 300 jejích poboček,“ doplnil Babiš.

„Takže tahle vláda komiků, která si z nás fakt dělá srandu!“ zakončil předseda hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…