Promlčí se Drahoš až na Hrad? Podle expertů je to klidně možné

02.07.2017 7:56

Do debaty o příští hlavě státu se pustili politologové Zdeněk Zbořil a Lukáš Jelínek. Důvodem byl především poslední průzkum společnosti Median pro Seznam Zprávy, který ukázal, že vědec Jiří Drahoš by ve druhém kole prezidentské volby mohl porazit současnou hlavu státu Miloše Zemana. Píše o tom Týden.cz.

Promlčí se Drahoš až na Hrad? Podle expertů je to klidně možné
Foto: Daniela Černá
Popisek: Profesor Jiří Drahoš

Oba odborníci se podle serveru shodují na tom, že Drahoš disponuje image důstojného muže, má za sebou také vznešený životní příběh. Zatím se ani nedopustil žádného kontroverzního výroku. „Z hlediska veřejného mínění je stále ještě z poloviny popsaným listem a k vítězství by se nakonec mohl i ‚promlčet‘. Jeho minusem mohou být malé politické zkušenosti,“ konstatuje server na základě slov oslovených odborníků. A právě ono promlčení pak zdůrazňuje i Zbořil.

Server se obrací také na situaci před pěti lety, kdy obdobně vítězil kandidát Jan Fischer. Až v posledním měsíci jej začal předstihovat Zeman. Podle politologa Lukáše Jelínka Fischer svou kampaň špatně načasoval.

Původní text ZDE.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…