Prostě si o to pořád říkáme! Sarkozy se navezl do muslimek a dostal výprask od slavné a bohaté Britky

25.08.2016 20:55

Někdejší francouzský prezident Nicolas Sarkozy slovně zaútočil na ženy, které nosí burkiny – plavky zahalující takřka celé tělo. Podle Sarkozyho je nošení těchto plavek politickým aktem, provokací v časech muslimského terorismu. V tu chvíli se však neudržela slavná autorka knih o Harrym Potterovi J. K. Rowlingová.

Prostě si o to pořád říkáme! Sarkozy se navezl do muslimek a dostal výprask od slavné a bohaté Britky
Foto: Indiatalkies.com
Popisek: Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy býval francouzským prezidentem a už dal najevo, že by jím rád byl znovu. V roce 2017 hodlá znovu kandidovat na post hlavy státu. Svou cestu za znovuzvolením zahájil útokem na muslimské teroristy. Na tom by nebylo nic zvláštního. Jenže Sarkozy si ke svému slovnímu útoku zvolil dámské plavky, které zahalují takřka celé tělo – tzv. burkiny. Nošení těchto plavek je podle Sarkozyho projevem určité politické vůle, a v dnešních časech teroristických útoků páchaných mimo jiné muslimskými radikály není žádoucí.

„Nošení burkin je politický akt, je to militantní provokace,“ prohlásil doslova Sarkozy podle serveru britského deníku The Independent s odvoláním na agenturu AP. Tato slova mají prý zaznít v pátečním rozhovoru pro Le Figaro. Sarkozy poukazoval na to, že Francie se ještě vzpamatovává z hrůz útoku v Nice a nošení těchto plavek jen zhoršuje společenskou atmosféru. Sarkozy také slibuje, že se zasadí o zákaz náboženských symbolů na univerzitní půdě, pokud se znovu stane prezidentem.

Lidskoprávní organizace ale tvrdí, že zákaz nošení burkin, k němuž přistoupilo několik francouzských měst, je protiústavní. Na stranu ochránců lidských práv se postavila také autorka knih o mladém kouzelníkovi Harrym Potterovi, která na sociální síti Twitter oznámila, že ať si ženy oblečou co chtějí, vždycky je to špatně.

„Tak Sarkozy říká, že burkiny jsou provokace. Ať už ženy zahalují nebo odhalují svá těla, vždycky slyšíme, že si o to říkáme,“ napsala sarkasticky spisovatelka.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…