Protikorupční policie zasahuje kvůli Nemocnici Na Homolce

25.06.2014 9:55

Protikorupční policie od rána zasahuje na několika místech v České republice v souvislosti s Nemocnicí Na Homolce. Podle informací České televize, která se zprávou přišla, už zadržela dva lidi včetně bývalého generálního ředitele Vladimíra Dbalého.

Protikorupční policie zasahuje kvůli Nemocnici Na Homolce
Foto: red
Popisek: MUDr. Petrů se setřičkou kontrolují pacienta (nemocnice Na Homolce)

„V této chvíli vám můžu říct pouze to, že Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality vede trestní řízení pod dozorem státního zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze. Konají se prvotní úkony trestního řízení, podrobněji se budeme vyjadřovat až v průběhu dne," uvedla pro ČT vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová. „Jediné, co mohu říci, je, že to trestní řízení souvisí se zadáváním jedné z veřejných zakázek Nemocnice Na Homolce," dodala pro ČT.

Podle informací ČT policie zadržela dva lidi, z nichž jeden je bývalý ředitel nemocnice Vladimír Dbalý. Přímo v Nemocnici Na Homolce ale podle mluvčí nemocnice Jitky Kalouskové dnes protikorupční policie nezasahovala. Současné vedení zdravotnického zařízení se od kauz exředitele Dbalého distancuje.

ČT uvádí, že policie se už loni v červnu zajímala o pronájem skladů firmě KTH (dříve Alseda), která je spojena s právníky kolem advokátní kanceláře MSB Legal. V nemocnici pak policie zasahovala už v dubnu, detektivové si tehdy odnesli smlouvy na pronájem skladů na léky a zdravotnický materiál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…