Provoz MHD po Praze probíhá bez komplikací, hlásí Ropid

03.09.2012 9:56

Provoz v pražské MHD, která se o víkendu výrazně změnila, byl v ranní špičce prvního pracovního dne bez komplikací. Zpoždění byla do pěti minut. ČTK to v pondělí ráno před devátou hodinou sdělil Filip Drápal, mluvčí společnosti Ropid, která má na starosti organizaci městské hromadné dopravy (MHD) v Praze. Na některých přestupních uzlech budou až do večera opět informátoři, kteří lidem s novými jízdními řády poradí.

Provoz MHD po Praze probíhá bez komplikací, hlásí Ropid
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanice metra

"Pravidelnost byla v normě jako v jiných pracovních dnech, zaznamenali jsme jen mírná provozní zpoždění," řekl ČTK Drápal, který situaci od rána sledoval přímo v terénu. Podle něj zpoždění u některých spojů činila maximálně tři až pět minut. Další nápor cestujících se dá v MHD očekávat až odpoledne.

Lidé využívají nové a změněné autobusové linky

Problémy nezaznamenala ani zpravodajka ČTK, která byla na Andělu. "Nevypadá to, že by změny dělaly lidem nějaké komplikace. Většina lidí se na to zřejmě připravila," popsala.

Cestující podle zpravodajky ČTK využívali i nové a změněné autobusové linky, které jezdí na Smíchovské nádraží. Nově tam zajíždí linka 118 ze Spořilova a cestující mohou využít i novou linku 105, která jezdí okružní trasou k barrandovským ateliérům.

Problémy podle dopravního podniku nebyly ani v sobotu, kdy změny MHD začaly platit. Dopravní podnik ale zaznamenal větší zájem o poskytování informací souvisejících se změnou řádu. Na informační linku podniku volá denně asi 400 až 500 lidí, což je asi o třetinu více než v jiné dny, sdělila ČTK v pondělí Aneta Řehková z tiskového oddělení podniku.

Páteřní linky se postarají o hlavní přepravu cestujících

Změna jízdního řádu zavedla 38 páteřních autobusových linek, takzvaných metrobusů, které mají ve špičce interval maximálně šest až osm minut. K metrobusům cestující svážejí běžné a minibusové linky. Nově jezdí také pět páteřních tramvajových linek s čtyřminutovým intervalem ve špičce, které doplňují čtyři páteřní svazky, kdy dvě linky jedou ve vytížených místech po stejné trase a na okrajích města se rozdělí.

Tam, kde autobusy jezdí zároveň s tramvajemi a metrem, jsou autobusové linky omezeny a lidé musejí více přestupovat. Zrušeny jsou tramvaje číslo 15, 19 a 21.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…