Prožrání výnosů, okradení budoucích dětí. Markéta Šichtařová ztratila nervy, když viděla konkrétní čísla

21.12.2018 20:58

Zatímco premiér Andrej Babiš (ANO) a ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová jásali nad rozpočtem pro rok 2019, ekonomka Markéta Šichtařová se při pohledu na rozpočet rozpálila vzteky takřka do běla. Proč? Protože podle jejího názoru vláda prožírá majetek, který tak pracně nashromáždili naši předci.

Prožrání výnosů, okradení budoucích dětí. Markéta Šichtařová ztratila nervy, když viděla konkrétní čísla
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová v pořadu ČT Hyde park

Když se naše ekonomika měnila ze socialistické na kapitalistickou, došlo i na privatizaci státního majetku. Jeden z otců privatizace, Tomáš Ježek, se podle Šichtařové snažil, aby se zisky z privatizace schovaly na horší časy. Třeba na důchodovou reformu. Do té se alespoň nějak pustila pravicová vláda Petra Nečase. Ekonomka na blogu serveru iDNES.cz konstatovala, že to sice byla mizerná důchodová reforma, ale tehdejší kabinet učinil alespoň nějaký pokus.

Anketa

Důvěřujete Janu Hamáčkovi?

4%
96%
hlasovalo: 12944 lidí

Dnešní vláda Andreje Babiš nejenže důchodovou reformu vůbec neřeší, ale prý se Babiš ještě rozhodl „prožrat“ to, co tak pracně našetřil Ježek a další správci českého majetku.   

„Když ale stávající vláda přišla s tím, že nebude výnosy na nic vázat a prostě je prožere pod heslem: ‚Peníze nesmí zahálet!‘, bylo to už totálně za čárou. Není to nic jiného než kupování dnešních hlasů voličů za cenu okradení budoucích dětí. Nevázat výnosy z majetku našich předků na nic je nehorázné vyjídání budoucnosti. Vláda nemá vůbec žádnou vizi budoucnosti, která přesahuje její volební období,“ napsala rozzlobená Šichtařová.

Důchodovou reformu je přitom třeba provést bez ohledu na to, jestli se do toho Babišovi chce, či nikoli. To, že se Babiš rozhodl obětovat rezervy, které mohly být využity k provedení reformy, je o to horší, domnívá se Šichtařová. 

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…