Prudký déšť způsobuje bleskové záplavy na Chomutovsku. Voda komplikuje i dopravu

09.06.2013 19:21

Prudký déšť způsobuje bleskové záplavy na Chomutovsku, Lounsku a na několika místech Děčínska. Voda tu zaplavuje sklepy, zahrady či garáže, většinou se valí z polí. Informoval o tom mluvčí severočeských hasičů Lukáš Marvan. V Lubenci na Lounsku hrozí podle starosty Bohumila Peterky protržení hráze rybníka.

Prudký déšť způsobuje bleskové záplavy na Chomutovsku. Voda komplikuje i dopravu
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

"V souvislosti s bouřkou a prudkým deštěm Krajské operační středisko přijalo zvýšený počet hlášených událostí na Lounsku. Od 15:00 to bylo 34 hlášení vody v zahradách, dvorech, chlévech, sklepech a garážích, ale i obytných domech," uvedl Marvan. Nejvíce hlášení pochází z obce Lubenec a jejího okolí, pak také z Podbořan a Vroutku, ale i dalších míst. "Voda se většinou valí z polí," dodal.

Potvrdil to i starosta Lubence Bohumil Peterka. "Přišel déšť, pak kroupy velké jak holubí vejce. Z polí se to všechno spláchlo. Valí se to dolů do rybníka, který hrozí protržením, už to jde přes hráz. Musíme evakuovat lidi z Řepan, pod hrází, aby se něco nestalo," popsal starosta. Evakuovaní mají být podle jeho slov umístěni v tělocvičně školy. Dodal, že na místě zasahuje několik hasičských jednotek.

Na Chomutovsku bylo hasičům dosud ohlášeno 13 událostí. "Opět voda ve sklepech a dalších prostorách. Nejvíce v obcích Otvice, Údlice, Spořice," sdělil Marvan. Podle jeho slov je šest událostí hlášeno také ze Šluknovského výběžku na Děčínsku, zasažena je například obec Lipová nebo Jiříkov.

Voda komplikuje i dopravu

Kvůli přívalovým dešťům vznikají komplikace v automobilové i železniční dopravě. Po bouřce je nesjízdná trať mezi Jesenicí a Chyší na pomezí Ústeckého a Karlovarského kraje, trať je zaplavená také v úseku mezi Hořeticemi a Březnem u Chomutova. Vlaky tu nahradí autobusová doprava, vznikají zpoždění.

Kvůli vodě je v obou směrech neprůjezdná Pražská ulice v Chomutově, na místě jsou hasiči a dopravu odklání policisté. Podobně je tomu i ve Vrskmani na Chomutovsku. Kolony se po dešti, který zaplavil silnici, tvoří také v ulicích Školní a Chomutovská v Otvicích na Chomutovsku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…