Průšvih: Měl srandu z Lipavského cesty na Ukrajinu. A přišel Veselovský

06.02.2022 20:41 | Ze sítí

Horké chvíle zažívá v posledních hodinách poslanec Patrik Nacher (za ANO) za svůj sarkastický komentář ohledně cesty ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) na Ukrajinu. „Bomba, která změní situaci,“ pobavil se Nacher po oznámení cesty Lipavského, jejímž cílem má být vyjádření podpory územní jednoty a suverenity Ukrajiny. Mnoho komentátorů však na podobný humor naladěno nebylo. „Teda to je trapný,“ ozvalo se od novináře Respektu a začaly se přidávat známé tváře české žurnalistiky včetně Martina Fendrycha, Martina Veselovského, Jindřicha Šídla či moderátorky ČT Světlany Witowské. Nacher nakonec zablokoval možnost diskuse.

Průšvih: Měl srandu z Lipavského cesty na Ukrajinu. A přišel Veselovský
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský o svém záměru navštívit příští týden Ukrajinu informoval ve videu, v němž zdůrazňoval, že Česká republika stojí na straně Ukrajiny.

Ve videu situaci připodobnil k té v Československu v roce 1968 a podotkl, že se Ukrajina musí sama rozhodnout o tom, jestli chce patřit na Západ.

„V roce 1968 k nám vtrhla cizí vojska a Kreml nám diktoval, jakým směrem se máme vydat… Nemůžeme dovolit, aby si Moskva dál kladla nepřijatelné nároky,“ pronesl český ministr zahraničí, jenž se v Kyjevě hodlá setkat s ukrajinským prezidentem Volodomyrem Zelenským, premiérem Denysem Šmyhalem, předsedou Nejvyšší rady Ruslanem Stefančukem a svým ukrajinským protějškem Dmytrem Kulebou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…