Průšvih Nigela Farage. Sotva uspěl v referendu, musel přiznat, že nemluvil pravdu

24.06.2016 19:17

Předseda britské strany UKIP Nigel Farage je považován za nejvýraznějšího vítěze rozhodnutí britských voličů odejít z Evropské unie. Dnes tolik citovaný britský politik, jenž svůj politický život spojil právě s odlukou od Bruselu, v předvolební kampani lhal a den po referendu to bez uzardění přiznal.

Průšvih Nigela Farage. Sotva uspěl v referendu, musel přiznat, že nemluvil pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na konferenci Akce D.O.S.T. vystoupil i europoslanec Nigel Farage

Strana za nezávislost Spojeného království (UKIP) je jasným vítězem rozhodnutí Angličanů odejít z EU. K rozhodnutí Angličany a Welšany vedla mimo jiné i hesla v předvolební kampani z pera Nigela Farage, který voličům sliboval, že jim po odchodu z EU zůstane navíc 350 milionů liber týdně. A den po uzavření volebních místností přiznal, že lhal. Jeho sliby prý byly přehnané.

Přiznání zaznělo z úst dnes tolik citovaného politika v pořadu Good Morning Britain neboli dobré ráno Británie v televizi ITV. Zatímco v kampani lidem říkal, že Britové posílají do EU týden co týden 350 milionů liber a ty by mohli ušetřit a přesměrovat je do britského zdravotnictví, den po referendu konstatoval, že nic takového nemůže slibovat. „Nic takového nemohu garantovat. Byla chyba to slibovat,“ uvedl před kamerami. Fakticky tak přiznal, že lhal.

Celé video najdete zde.

Okamžitě také dodal, že tyto peníze nemusejí končit jen v britském zdravotnictví, ale také v britských školách nebo i jinde, kde bude potřeba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…