První benefit, psal si slavný nemocniční ředitel Dbalý nadšeně do deníku

06.03.2015 9:23

Vladimír Dbalý ještě oficiálně ani nevedl nemocnici Na Homolce a už podle všeho měl na stole první úplatek. Podle Lidových novin se na základě klíčových důkazů, které kriminalisté zabavili, zjistily informace o jednotlivých úplatcích, které si Dbalý pečlivě vedl s humorným označením.

První benefit, psal si slavný nemocniční ředitel Dbalý nadšeně do deníku
Foto: repro youtube.com / tan
Popisek: Někdejší šéf nemocnice Na Homolce MUDr. Vladimír Dbalý

Podle informací bylo zjištěno, že Dbalý jen zapadl do rozběhnuté věci, jelikož úplatky byly v této nemocnici zvykem. Dle Dbalého zápisků je jasné, že přijal první úplatek již v roce 2006. Zapsal si ho s libostí: „Tovaryš přináší poprvé 50 K za zachránění nemocnice Na Homolce.“ Zajímavostí určitě je, že jeho první „moolah“, „moo“ nebo „apanáž“, jak on sám evidoval, se udály ještě v době, kdy oficiálně nevedl nemocnici, byl jen pověřen ředitelováním z důvodu rezignace tehdejšího ředitele Oldřicha Šubrta.

Po oficiálním jmenováním do funkce ředitele nemocnice již dle jeho osobních poznámek přišel k zajímavějším obnosům. Ostatně, jak on sám ve svém deníčku uvedl: „První benefity – 530 K!!!“ I přesto, že kriminalisté přišli k těmto zápiskům, které jasně poukazují na pro Dbalého zajímavé obnosy, jeho obhájkyně ho hájí s tím, že jde jen ho text, který měl sloužit k budoucímu vydání knihy. „Dle zájmu médií o text nalezený v počítači svého klienta soudím, že kniha, kterou chtěl vydat, by měla velký úspěch,“ prohlásila obhájkyně Katarína Kožiak Oboňová. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…